Domžale so s prodajo Šeška podrle rekord slovenske lige

Nogomet 9. Avg 202218:18 > 18:49 3 komentarji
Benjamin Šeško. FOTO: Guliverimages.

Benjamin Šeško ostaja rdeči bik. A bo v naslednjem poletju Salzburg zamenjal za Leipzig. Vrednost prestopa znaša okrog 24 milijonov evrov, del odškodnine pa bo romal tudi na račun NK Domžale, ki je Šeška leta 2019 Salzburgu prodal za dva milijona evrov in pol. Zdaj se bo vrednost posla za rumeno družino podvojila in padel bo slovenski rekord.

Čeprav so se omenjali evropski velikani, kot so Manchester United, Chelsea, PSG in celo Real Madrid, je Benjamin Šeško za svoj nadaljnji nogometni razvoj izbral RB Leipzig. To pomeni, da bo po Red Bullovem nogometnem stroju stopil še stopničko višje in se prvič predstavil v eni izmed najmočnejših petih lig na svetu – nemški Bundesligi.

Domžalčani presegli rekord Hentyja

Leipzig je za prestop Šeška, okrog katerega so se ob zanimanju evropske nogometne javnosti omenjali tudi zneski blizu 50 milijonov evrov, Salzburgu plačal “prijateljskih” 24 milijonov. Približno 10 % odškodnine bodo po naših informacijah prejeli Domžalčani, ki so skrbeli za nogometni razvoj Radečana v sezoni 2018/2019. Po pravilniku Fife in njenega solidarnostnega sklada bodo s prestopom Šeška kar nekaj še kako pomembnih tisočakov zaslužili tudi v Krškem.

Skupno bodo torej ravbarji s prestopom Šeška zaslužili več kot pet milijonov evrov. Znesek se sicer lahko po naših informacijah še poveča, če bo slovenski reprezentant letos blestel v majici rdečih bikov ter denimo postal najboljši strelec avstrijske lige. Odškodnina se bo še povečala, ko bo slovenski nogometni dragulj iz Lepiziga prestopil v nov klub.

V vsakem primeru pa so Domžalčani s prodajo Šeška postavili nov mejnik. Gre namreč za najdražjo prodajo nogometaša iz slovenske lige v tujino. Doslej se je pod najdražji prestop podpisal Ezekiel Henty, ki je leta 2016 za 5 milijonov evrov iz Olimpije prestopil v moskovsko Lokomotivo.

Rekordna znamka Ezekiela Hentyja je presežena. Foto: SPS

Z odškodnino, vredno 24 milijonov evrov, je Šeško presegel tudi rekord Kevina Kampla, ki je doslej kot “najdražji” Slovenec leta 2017 iz Bayerja ravno tako prestopil v RB Leipzig. Vrednost prestopa je znašala 20 milijonov evrov.

Kronski dragulj finančno izjemno donosnega domžalskega leta

Po novi finančni injekciji, ki jo bodo Domžalčani po naših informacijah sicer po obrokih prejemali v naslednjih sezonah, si v rumeni družini zadovoljno manejo roke. V letošnjem poletju so s prestopi Lovra Štubljara (Empoli) ter Luke Mlakarja in Lovra Goliča (oba Roma) ob Kamniški Bistirici že tako zaslužili skoraj milijon evrov. Že januarja pa so se računovodje v Domžalah sladko smehljale, ko je Jamajčan Shamar Nicholson iz belgijskega Charleroija za več kot sedem milijonov evrov prestopil v moskovski Spartak. Celoten znesek, ki je ob prestopu Nicholsona prispel na račun Domžal, je tako narasel na krepko več kot dva milijona evrov.