V Franciji se bo zgodil zgodovinski mejnik

Nogomet 21. Apr 202218:09
Stephanie Frappart bo sodila finale francoskega pokala. FOTO: Guliverimages.

Nogometna sodnica Stephanie Frappart bo prva ženska, ki bo v zgodovini francoskega pokalnega tekmovanja delila pravico na finalni tekmi med Nico in Nantesom. Končna pokalna odločitev na osrednjem francoskem nogometnem stadionu Stade de France v Parizu bo na sporedu 7. maja, je danes sporočila francoska nogometna zveza (FFF).

“Stephanie Frappart si je zaslužila imenovanje za sojenje finalne tekme,” je v zvezi s tem dejal Pascal Garibian, ki je pri FFF zadolžen za sodniška delegiranja.

Osemintridesetletna Francozinja velja za eno najboljših nogometnih sodnic na svetu. V letu 2019 se je zapisala kot prva ženska, ki je sodila tekmo v francoskem prvenstvu. V istem letu je delila pravico tudi na tekmi evropskega superpokala med Liverpoolom in Chelseajem, leto dni kasneje na tekmah evropske lige prvakov med Juventusom in Dinamom iz Kijeva ter Atleticom iz Madrida in Chelsejem, ob tem je tudi prva ženska, ki je sodila kvalifikacijsko tekmo med Nizozemsko in Latvijo za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju 2022.

Frappartova bo delila pravico tudi na letošnjem ženskem evropskem prvenstvu, ki bo med 6. in 31. julijem v Angliji.