V Liechtensteinu konec koprske evropske poti

Konferenčna liga 28. Jul 202223:06 1 komentar
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Kopra so na današnji povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Lihtenštajnu igrali neodločeno z Vaduzom 1:1 (0:1, 0:0) in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Zasedba iz Kopra je pred tednom dni na Bonifiki izgubila z 0:1.

V obračunu zadnjih pokalnih prvakov iz Liechtensteina in Slovenije je smetano pobrala zasedba iz alpske kneževine. Koprčani so po golu Andreja Kotnika v 88. minuti nadoknadili zaostanek s prve tekme in iztržili 30-minutni podaljšek, njihove upe pa je pokopal Nigerijec Franklina Sasere, ki je dosegel izenačujoči gol v 101. minuti.

V izenačenem prvem polčasu so Koprčani, ki imajo v prvem delu sezone največje težave z učinkovitostjo, na vse načine skušali prekiniti strelski post po zadnjih dveh tekmah brez golov proti Vaduzu in Bravu ter nadoknaditi zaostanek, poskusi Nikole Krajinovića in Daria Kolobarića pa niso našli poti do mreže domačega vratarja Benjamina Buchla.

Tveganje obrodilo sadove

Trener Koprčanov Zoran Zeljković je po šestih minutah nadaljevanja opravil trojno menjavo. V 51. minuti so vstopili Kaheem Parris, Omar Correia in Luka Kambič, v 73. Luka Šušnjara, v 86 pa še Anis Jašaragić. Kadrovske spremembe in korekcije na taktičnem področju so po nekaterih zapravljenih priložnostih obrodile sadove v končnici rednega dela, v 88. minuti je Andrej Kotnik popeljal svoje soigralce v vodstvo in iztržil 30-minutni podaljšek.

V njem pa so Primorci ostali praznih rok, v črno jih je po podaji zavil nigerijski rezervist v domači ekipi Franklin Sasere, ki je po podaji Avstrijca Kristijana Dobrasa v 101. minuti izenačil na 1:1.

Vaduz – Koper 1:1 /2:1/

Stadion Rheinpark, sodniki: Kasumi, Zeqiri, Sekiraqa (vsi Kosovo).
Strelca: 0:1 Kotnik (88.), 1:1 Sasere (101.).
Vaduz: Büchel, Gasser (od 100. Goelzer), Isik, Traber, Ulrich (od 92. Đokić), Dobras (od 111. Omerović), Gajić, Fehr, Hasler (od 79. Fosso), Sutter (od 66. Sasere), Cicek (od 92. Rastoder).
Koper: Golubović, Šimčak, Palčič (od 51. Kambič), Žužek, Novoselec, Mittendorfer (od 51. Correia), Vešner Tičić (od 99. Prce), Kotnik, Osuji (od 86. Jašaragić), Krajinović (od 51. Parris), Kolobarić (od 73. Šušnjara).
Rumeni kartoni: Dobras, Büchel, Ulrich, Traber, Fosso, Omerović; Novoselec, Palčič, Golubović, Parris.
Rdeči karton: Fosso (115.).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje