V Ljubljani zbrana trenerska smetana Prve lige Telemach (VIDEO)

Nogomet 21. Jul 202319:28 0 komentarjev
Foto: NZS

V soboto se bo s prvimi tremi tekmami začela nova sezona državnega nogometnega prvenstva. Dan prej so trenerji vseh desetih ekip strnili pričakovanja pred 33. sezono domačega tekmovanja. Olimpija bo branila naslov, novinca pa sta lanska drugoligaša Rogaška in Aluminij.

Pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) so danes v Ljubljani pripravili tradicionalno trenersko predstavitev pred sezono. Strategi slovenskih klubov so pričakovanja in želje pred prvimi tekmami in sezono nasploh strnili po parih, kot jih je določil žreb za uvodni krog tekmovanja.

V soboto se bo sezona Prve lige Telemach začela ob 17.30, ko se bosta na prvih tekmah merila Mura in Domžale ter Bravo in Rogaška. V soboto zvečer ob 20.15 bo še dvoboj aktualnih prvakov Olimpije v Kopru, v nedeljo pa nato še tekmi Radomlje – Maribor (17.30) ter Aluminij – Celje (20.15).

Foto: NZS

Sobota ob 17.30: Mura – Domžale (SK1)

“Ne gledamo predaleč naprej. V prestopnem roku se nam je zgodilo nekaj sicer običajnega, veliko odhodov in nekaj prihodov. Temu smo prilagodili načrt, skušali pa bomo čim bolje vstopiti v prvenstvo,” je Dejan Grabić, strateg Mure, napovedal prvi dvoboj.

Njegov nasprotnik na klopi bo v soboto Simon Rožman: “Načrti ostajajo nespremenjeni, pričakujemo pa še dva igralca, da bi bila ekipa konkurenčna. Skušal bomo razvijati potencial in kakovost, filozofijo Domžal pa poznate. Prihaja težja sezona, a se veselimo lepih izzivov,” pravi strateg Domžal.

Sobota ob 17.30: Bravo – Rogaška (SK2)

“Ekipa še ni formirana, pričakujem, da bo do konca prestopnega roka. Tudi v letošnjem prestopnem roku smo izgubili veliko igralcev, želimo pa sestaviti novo, mlado, predvsem slovensko ekipo za novo obdobje. Psihološko bo jutri v prednosti Rogaška, vsi ji pripisujejo manj možnosti in prav zaradi tega nas čaka izredno težka tekma. Seveda pa ne odpisujemo svojih možnosti,” dvoboj z novinci Rogaško napoveduje trener Brava Aleš Arnol.

Njegov prvi strokovni tekmec bo Oskar Drobne: “Mislim, da je to za nas najlažja sezona. Mi smo prvi ‘outsider’ med vsemi ekipami v ligi, zato smo lahko povsem sproščeni. Kar pa ne pomeni, da ne bomo skušali na vsaki tekmi zagreniti življenja vsakemu. Kar dobro smo sestavili ekipo, čas pa bo pokazal svoje. Zame je Bravo favorit na prvi tekmi, a ne bomo odstopali od svojega načrta.”

Sobota ob 20.15: Koper – Olimpija

Proti prvakom bo sezono začel koprski trener Zoran Zeljković: “Čas bo pokazal, mislim, da smo ekipo dobro sestavili, smo pa optimistični. Poslušali smo jo sestaviti na novo, pripeljali smo preverjene igralce. Upam, da smo se vsi nekaj naučili in bomo šli v to prvenstvo bolje, kot smo končali prejšnjega.”

Novi strateg Olimpije Joao Henriques pa je poudaril: “Koper je težak tekmec, za Olimpijo vedno tradicionalno predstavlja težave. Za zdaj smo odmislili Evropo, zdaj je najbolj pomembna samo ta tekma. Na vsaki tekmi bomo skušali zmagati, bo pa težko. Vedno pa bom imel na igrišču najboljšo enajsterico tistega trenutka.”

Nedelja ob 17.30: Radomlje – Maribor (SK1)

Radomljani začenjajo proti Mariboru, ki so ga lani na začetku sezone že presenetili. “Sezono začenjamo z idejo obstanka v ligi. Mariboru želimo, da pride čim dlje na evropski poti in morda malo spregleda ta prvi domači krog. Veliko fantov nas je zapustilo. Novi še nimajo toliko prvoligaških izkušenj, imajo pa željo po dokazovanju,” pravi Oliver Bogatinov.

Mariborski trener Damir Krznar je na novinarsko konferenco prišel neposredno z letališča po četrtkovi tekmi na Malti: “Maribor ima vedno sveti cilj, to je boj za naslove. Seveda smo še v Evropi, imamo dve fronti in ne bo lahko. V moštvu je nekaj sprememb, imamo pa 16 ali 20 igralcev, ki jih lahko rotiramo, kar bo nujno, dokler smo v Evropi. In upam, da bo to trajalo čim dlje. A brez ozira na evropska tekmovanja, domača liga je vedno na prvem mestu. Verjamem, da imamo kakovost in da bomo to pokazali že v nedeljo.”

Nedelja ob 20.15: Aluminij – Celje (SK1)

Krog bosta končala Aluminij in Celje, ki ga bo prvič vodil novi trener Albert Riera. “Za zdaj sta odšla samo dva igralca iz prve enajsterice, je pa res, da ekipo še sestavljamo. Nima prvoligaških izkušenj, a sloga igre ne bomo menjali. Želim, da fantje uživajo v prvi ligi. Zelo pomembna bo psihološka priprava. Zavedamo se, da so ekipe kakovostne, lahko pa vsak premaga vsakega. Hočem razigranost in verjamem, da lahko v prvi ligi napišemo lepo zgodbo,” je povzel trener Aluminija Robert Pevnik.

Aktualni prvak z Olimpijo Riera pa tudi v novem okolju prisega na vrednote iz prejšnje sezone: “Vsi želimo zmagovati, ne poznam športnika, ki ne želi zmagovati. A tega ne moreš narediti vedno, spoštujemo pa vse tekmece. Na koncu je najbolj pomembno, da uživamo, mi trenerji pa moramo iz svojih igralcev potegniti najboljše. Prvi dan je bil predvsem dan za spoznavanje, veliko je nasmeškov in dobre volje. Včasih gre potem to tudi navzdol, a skrivnost je samo ena: spoštovanje. Uspeh je pomemben, toda največja skrivnost je v medsebojnem spoštovanju.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!