V novi zgodbi Gorice ne bo Rudonje in Skendrov

Foto: Facebook ND Gorica

Potem ko so se v minulih dneh zgodile velike spremembe na čelu ND Gorica, je javnost prvič nagovoril novi predsednik kluba Uroš Blažica. Slednji napoveduje, da bo klub iskal investitorje v prvo ekipo primorskega prvoligaša, a poudarja, da to ne bodo posamezniki, o katerih se je v mestu govorilo v zadnjih dneh.

Sedemletna “vladavina” Harija Arčona je končana. Nekdanji predsednik, ki si je v zadnjih letih nabiral vse več nasprotnikov, je ta teden dokončno predal mesto predsednika ND Gorica v roke predsednika uprave podjetja Elektro Primorska Uroša Blažica. Slednji v prvem sporočilu navijačem obljublja spremembe, ki bodo zagotovile desetletje stabilnosti severno Primorskega prvoligaša.

“Treba je povedati, da klub ni v tako slabem stanju, vsaj glede na razmere na trgu, v gospodarstvu in slovenskem športu. Naredilo se je veliko dela, da se ga je pripeljalo tja, kjer je v tem trenutku. Imamo dve glavni usmeritvi. Prva je zagotovitev finančno stabilnega okolja. V tem kontekstu bomo iskali strateškega partnerja, predvsem za prvo ekipo. To je trend ne samo v slovenskem prvenstvu, ampak tudi v tujini. Druga, ki je najpomembnejša in ki mene najbolj žene v to zgodbo, je zagotovitev sredstev in ustreznega kadra za delovanje nogometne šole,” izpostavlja novi predsednik vrtnic.

Se bodo Goričani po zatonu v zadnjem desetletju kmalu znova vzpeli proti slovenskem nogometnem vrhu?

Raznih Rudonj in Skenderjev ne bo v klub

Blažica se še kako dobro zaveda zadnjega poloma Gorice, ko je ta strateško sodelovanje sklenila z italijansko Parmo. Postopek iskanja strateškega partnerja bo tako temeljit in v klubu ne bodo pristali na sodelovanje s posamezniki, o katerih se je začelo špekulirati v zadnjem obdobju.

“Nogometno društvo ne bo sklenilo pogodbe s fizično osebo, čeprav se je šušljalo o raznih Rudonjah in Skenderjih. Mi iščemo partnerje v smislu pravnih oseb, torej ali nogometne klube ali investicijske sklade, ki imajo nogomet v strateškem planu. Prvi postopek bomo poskušali izpeljati že v naslednjem tednu, govora je o prej omenjenih formalnih pozivih, mogoče tudi z javno objavo. Želja je izzvati čim več interesa,” poudarja Uroš Blažica.

Mladen Rudonja po slovesu od Olimpije novega izziva očitno ne bo našel v Novi Gorici.

Kar se tiče posegov v športni del kluba, novo vodstvo ne načrtuje sprememb. Tako športni direktor kluba ostaja Admir Kršić, trener prve ekipe pa Miran Srebrnić.