V Olimpiji bo kmalu jasno, koliko je ura

Nogomet 9. Jan 202320:202 komentarja
Albert Riera se bo ekipi pridružil v Turčiji. FOTO: Aleš Fevžer.

Nogometaši Olimpije so začeli s pripravami na drugi del sezone, a za zdaj brez trenerja. Odnosi med Albertom Riero in direktorjem Igorjem Barišićem so vse bolj napeti. Danes se je v klubskih prostorih mudil tudi poslovnež Igor Jurij Pogačar. Kaj je tam počel?

Nogometaši Olimpije so včeraj začeli s pripravami na drugi del sezone, a so za zdaj v Ljubljani opravili le testiranja. Pomembna vest je, da so prejeli novembrske plače, ki pa so bile izplačane le delno. Vsi zaposleni v klubu naj jih še ne bi dobili.

Jutri zjutraj se bo Olimpija odpravila proti Münchnu, od koder bo odpotovala proti Turčiji, kjer bo v Antalyji opravila osrednji del priprav. Tja bo odpotovala v organizaciji običajne turistične agencije, saj nekatere, specializirane za organizacijo priprav športnih ekip, zaradi dolgov z Ljubljančani nočejo sodelovati.

Zaradi tega so nastale tudi težave z organizacijo prijateljskih tekem v Turčiji. Za zdaj je potrjena le ena, zaradi česar trener Albert Riera ni najbolj zadovoljen. Želel naj bi si vsaj treh. Še bolj naj bi Španca razjezilo razhajanje v željah in možnostih pri iskanju nekaterih novih okrepitev.

Po naših informacijah je njegov odnos z direktorjem Igorjem Barišićem na vse bolj trhlih tleh. Ne vemo, ali je to tudi razlog za nekoliko nevsakdanjo odločitev Riere, ki se bo ekipi priključil šele na turških tleh. Več virov nam je potrdilo, da so vezi med njim in direktorjem popokale in skupno (so)delovanje skorajda ni več mogoče. Ali je to res, bomo verjetno izvedeli že v naslednjih dneh.

Direktor Igor Barišić ima v teh dneh veliko dela. FOTO: Aleš Fevžer.

Pogačar namesto Barišića?

Kmalu pa bomo najverjetneje dobili tudi odgovor na vprašanje, kaj bo z dolgovi in finančnimi težavami, ki jih ima Olimpija.

Danes je bil pred klubskimi prostori nekaj ur parkiran avtomobil prestižne znamke Porsche Panamera, s katerim se je pripeljal Igor Jurij Pogačar.

Poslovnež, ki je pred nekaj leti dvignil veliko prahu, potem ko mu je država odpisala 12 milijonov evrov dolga, je nekaj ur sestankoval v klubskih prostorih. Skupaj z Barišićem in nekaterimi sodelavci, med katerimi tudi tokrat ni bilo predsednika Adama Deliusa, pregledoval pogodbe.

Pogačar, predstavlja se kot svetovalec Gorenjske banke, ki je Olimpiji v tej sezoni pomagala s krediti, se okoli kluba smuka že nekaj časa, zdaj pa so se v kuloarjih pojavile celo informacije, da naj bi zamenjal Barišića v vlogi direktorja.

Tudi če se bo to zgodilo, bo Barišić v Olimpiji skorajda zagotovo ostal, a v nekoliko drugačni vlogi. Nenazadnje je prav on tisti, ki je navezal stike s Pogačarjem.

Kakorkoli že, odgovore o tem, kako se bo vse skupaj, tako glede financ kot športnega dela moštva, razpletlo, bomo najverjetneje dobili kmalu. Morda že v naslednjih dneh. Z gotovostjo lahko trdimo le to, da bo zanimivo.

Na pragu je tretja okrepitev, prihaja še en Bosanec

Izvedeli pa smo tudi, da je blizu podpisa pogodbe tudi tretji nogometaš, ki bo v Stožice prišel v zimskem prestopnem roku.

Po 24-letnem hrvaškem ofenzivnem vezistu Ivanu Posavcu, ki je prišel iz Varaždina, in 19-letnemu bosanskemu napadalcu Admirju Bristriću, ki prihaja iz Rijeke, bo tretja zimska okrepitev Olimpije kmalu najverjetneje postal Anes Krdžalić. Tudi on ima bosansko državljanstvo.

Gre za mladega defenzivnega vezista, ki je član Dinama iz Zagreba, za katerega pa med člani ni zaigral. Da je zelo nadarjen, potrjuje dejstvo, da je že debitiral za mlado reprezentanco Bosne in Hercegovine.

Komentari

Vaš komentar