Nova odločitev Fife, ki bo zabolela Olimpijo

Nogomet 3. Jan 202311:32 4 komentarji
Dino Skender je v tem tednu na Fifi dobil tožbo proti Olimpiji. FOTO: Aleš Fevžer.

Mednarodna nogometna zveza FIFA je v primeru tožbe Dina Skenderja odločila v korist nekdanjega trenerja Olimpije, kar je nov udarec za vodstvo Ljubljančanov. Nogometaši medtem še vedno niso dobili obljubljenih novembrskih plač.

“On ne toži kluba, z njim se bomo dogovorili. Kolikor vem, je svoje delo opravil korektno,” je oktobra lani na novinarski konferenci trdil direktor Olimpije Igor Barišić, ki pa očitno tudi v tem primeru ni govoril resnice.

Dino Skender je Olimpijo namreč tožil in se obrnil na Fifo. Zdaj je tožbo po naših informacijah tudi dobil. Krovna svetovna nogometna organizacija je odločila, da morajo Ljubljančani Hrvatu in njegovim pomočnikom plačati dolg zaradi enostranske prekinitve pogodbe.

Znašal naj bi okoli 450 tisoč evrov, kar je nov velik udarec za vodstvo Olimpije, ki je že tako v velikih finančnih težavah, kar potrjuje tudi dejstvo, da nogometaši do danes še vedno niso dobili novembrskih plač.

Ob tem velja spomniti, da se je disciplinska komisija Fife že pred časom podobno odločila tudi glede še enega nekdanjega trenerja Sava Miloševića, ki mu mora plačati prek 300 tisoč evrov dolga. Na isti organ se je obrnil tudi Robert Prosinečki, ki pa na razplet sodbe še čaka. Pričakovati gre, da bo podoben.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje