V Savdski Arabiji so se odzvali na govorice o Messiju

Nogomet 24. Jan 202314:23
Lionel Messi ob nedavnem obisku Savdske Arabije. FOTO: Guliverimages.

Generalni sekretar tamkajšnje nogometne zveze se je odzval na domnevno ponudbo, ki naj bi jo Lionel Messi prejel za igranje v Savdski Arabiji.

“V tem trenutku ne vem nič o tem. Ne skrivamo tega, da bi si ga želeli videti v Savdski Arabiji in bi obudili njegovo rivalstvo s Cristianom Ronaldom. To bi bila super poteza za povečanje zanimanja in kakovosti tukajšnjega nogometa, a to, da naj bi Lionel Messi prejel ponudbo za igranje pri nas, trenutno enostavno ni res,” je v pogovoru za špansko Marco povedal Ibrahim Alkassim, generalni sekretar nogometne zveze Savdske Arabije in eden najvplivnejših ljudi tamkajšnjega nogometa.

Informacija o ponudbi Al Hilala za zaslužek kar 300 milijonov evrov na leto, s katerim bi še presegel neverjetno plačo v višini 200 milijonov evrov, ki jo je pri Al Nassru izposloval Cristiano Ronaldo, je v nogometnem svetu zaokrožila v zadnjih dneh. Z informacijo o tem, da Lionel Messi ne bo podaljšal sodelovanja s PSG, ki je luč javnosti ugledala ta teden, pa so se govorice zdaj še dodatno razplamtele.

Pariz, Miami, Riad, Barcelona, Rosario …

Spomnimo, sedemkratni dobitnik zlate žoge, ki bo po sijajnem nastopu na svetovnem prvenstvu v Katarju skorajda zagotovo konec leta osvojil še osmo, ima s PSG pogodbo le še do konca sezone, kar pomeni, da se lahko že zdaj dogovarja za morebiten brezplačen prestop drugam po koncu sezone.

Po včerajšnji trditvi dobro obveščenega katalonskega nogometnega novinarja Gerarda Romera o tem, da si je Messi premislil in ne bo podaljšal sodelovanja s Parižani, danes sicer prebiramo številne odzive, ki pravijo drugače. Argentinec naj bi ostal pri prvotnem načrtu in s PSG, pri katerem si ga nadvse želijo obdržati, namerava podaljšati pogodbo.

Ob Savdski Arabiji in Barceloni Messija, če ne bi ostal v Franciji, sicer povezujejo še s selitvijo v severnoameriško MLS, v kateri si ga želi v svoje vrste zvabiti Inter Miami Davida Beckhama, in povratek v matični klub Newell’s Old Boys v Rosario, od koder je kot 13-letni deček leta 2000 odšel v Barcelono.

Komentari

Vaš komentar