V središču Splita po nogometnem derbiju odjeknili streli

Nogomet 22. Okt 20229:461 komentar
Foto: Profimedia

Veliki derbi med Hajdukom in zagrebškim Dinamom v 13. krogu hrvaškega nogometnega prvenstva, ki se je končal brez zmagovalca (1:1), so še enkrat več zaznamovali navijaški izgredi.

“Bolj kot o sami tekmi se je tokrat govorilo o navijačih,” poročajo hrvaški mediji, ki so se razpisali o navijaških izgredih, za katere sta poskrbeli Hajdukovi in Dinamovi navijaški skupini Torcida ter Bad Blue Boys. Do trenj med navijači dveh največjih hrvaških klubov je prišlo že med samim derbijem, ko je najprej Torcida začela zažigati zastave drugih klubov, v zaključku obračuna na stadionu Poljud pa so jim gostujoči Bad Blue Boys vrnili z zažiganjem stolov.

Kot danes piše Dalmatinski portal, pa se strasti niso umirile niti po obračunu, saj so se izgredi nadaljevali tudi v središču Splita. Zaradi kršenja javnega reda in miru so morali okoli polnoči posredovati tudi policisti. Ob prihodu na kraj dogodka so jih pričakali razjarjeni domači navijači in policiste začeli obmetavati s steklenicami.

“Ko so policisti prispeli na kraj dogodka, so se osebe lotile policistov in vanje začele metati steklenice. V dogodku so bili štirje policisti lažje poškodovani. Da bi odvrnil nadaljnji napad, je policist v zrak izstrelil tri naboje, policisti pa so uporabili prisilna sredstva, razpršilec z dražilno snovjo in pendrek. Vse z namenom preprečitve nadaljnjega napada in zagotavljanja javnega reda in miru,” so za Dalmatinski portal pojasnili pri tamkajšnji policijski upravi.

V spopadu med policisti in navijači je bilo pridržanih šest oseb, ostali navijači pa so se razbežali.

Komentari

Vaš komentar