Srčni Slovenci v Tivoliju prekrižali načrte svetovni velesili (VIDEO)

Nogomet 6. Okt 202321:45 > 21:46 0 komentarjev

Slovenska futsal reprezentanca je v lepo napolnjenem ljubljanskem Tivoliju, ki mu je navijaško diktirala glasna skupina združenih navijačev, remizirala z veliko Španijo (1:1) in prišla do četrte točke v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu 2024.

Španci so v tekmo vstopili izjemno odločno, že po dobrih desetih sekundah je močno sprožil Catela in ni veliko manjkalo, da bi se prvič zatresla slovenska mreža. Slovenskega vratarja Nejca Berzelaka je rešila vratnica.

Gostje niso popuščali, v četrti minuti je bilo spet vroče pred slovenskimi vrati. Tokrat je na sceno stopil Adolfo, Berzelak je slabo posredoval, kar je privedlo do nove španske priložnosti za zadetek, a z veliko sreče je ostalo pri 0:0.

V nadaljevanju tekem so nekaj več pokazali tudi Slovenci, ki so z agresivno igro Špancem pokazali, da so vendarle domačin in se v Tivoliju ne bodo kar tako predali. V sedmi minuti je po ukradeni žogi in podaji Tea Turka sprožil Maks Vesel, a španski vratar Didac Plana je bil na mestu.

Zadetek Španije za 1:0:

Adolfo odprl slovensko obrambo, Čop zapravil veliko priložnost

Španci so na sredini prvega polčasa povedli. Slovenska obramba je prvič in tudi zadnjič klonila v deveti minuti. Po lepi podaji Catele je v polno meril Adolfo in Špance popeljal v vodstvo.

Slovence hladen tuš ni zmedel. Že nekaj sekund kasneje je po lepi podaji Mateja Fiderška špansko obrambo lepo prelisičil Luka Čop, sam je stekel proti španskemu vratarju, a ni zadel. Plana se je izkazal z odlično obrambo in rešil goste.

V nadaljevanju prvega polčasa si Slovenci niso več priigrali lepših priložnosti, so pa nekajkrat še nevarno zapretili Španci. Trideset sekund pred odmorom je po lepi globinski podaji udaril strelec edinega zadetka, a se je Berzelak izkazal z lepo obrambo in Slovence ohranil v igri za pozitiven izid.

Statistika prvega polčasa:
Slovenija: 6 strelov/3 v okvir; Španija: 14 strelov/8 v okvir + vratnica

Španci niso dolgo čakali

Španci so tako kot prvega začeli tudi drugega. Najprej je z velike razdalje sprožil kar vratar Plana, nato pa še Chino. Z dvema obrambama se je znova izkazal Berzelak, ki je svoje delo odlično opravil že v prvem polčasu.

Foto: Uroš Kokol

Slovenci po lepi akciji do izenačenja

Po nekaj minutah hude bitke na sredini igrišče, francoski sodniki so dopuščali zelo moško igro, je v Tivoliju završalo v 32. minuti, ko so Slovenci izenačili na 1:1. Akcijo je začel Berzelak, ki je odšel iz gola, nakazal je strel, a na levi zaposlil Turka, ki je po prodoru poslal ostro podajo, v gneči pa se je odlično znašel Čop in žogo poslal pod prečko za 1:1!

Borbeni Čop, futsalist The Nutrition Extrem, je v 37. minuti zapretil še enkrat. Tečen kot muha je ukanil španskega branilca in si spet iz oči v oči zrl z vratarjem Barce Plano, ki pa se ni pustil presenetiti. Škoda, to bi lahko bila poteza šah mat, saj Španci kljub napadom na koncu niso uspeli zadeti. Berzelak je zaklenil svojo mrežo, Slovenci pa so se na koncu razveselili velike točke!

Slovenci se bodo Španci še enkrat merili v torek, takrat v Jaenu ob 20.00.

Kvalifikacije za SP 2024:

Ljubljana, 6. oktober:
Slovenija – Španija 1:1 (0:1)
Čop 32.; Adolfo 9.

Italija – Češka 6:5 (4:3)

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!