V ŽIVO na SK 1 ob 16:15: Kdo bo prvak v La Ligi?

La liga 8. Maj 202110:42
AP Photo/Joan Monfort
AP Photo/Joan Monfort

V soboto je v La Ligi morda na sporedu najpomembnejša tekma v letošnji sezoni španskega prvenstva. Atletico ob 16.15 gostuje na Camp Nou pri Barceloni in to bo tekma, ki bo Katalonce oddaljila ali pa približala v boju za naslov. Tekmo si boste lahko ekskluzivno ogledali na programu Sportklub 1.

Barca bi v primeru poraza skorajda zagotovo ostala brez možnosti za naslov, saj bi v primeru, da izgubijo za vodilnim Atleticom pred zadnjimi tremi krogi zaostajali za pet točk.

Diego Simeone na Camp Nou še nikoli ni slavil, a verjame, da se vsaka stvar zgodi prvič

Na nasprotni strani ne bo Ronalda Koemana, ki je bil na tekmi proti Granadi izključen in je dobil dve tekmi suspenza.

“Menim, da je to osebno. Vse to samo zaradi tega, ker sem sodniku dejal, da ima karakter. Mislim, da to ni žalitev in ni razloga, da bi me suspendirali za dve tekmi. Zato je tu v ozadju še nekaj drugega. Moji trenerji so dovolj dobri, da vodijo tekmo. Že dolgo smo skupaj. Moje in njihove ideje so iste, zato ne smete noreti, ker me ne bo na klopi,” je dejal trener Barce Ronald Koeman.

Španska Marca je imela v soboto na naslovnici Messija in Suareza, ki bosta prvič zaigrala drug proti drugemu. Poudarili pa so tudi izjavo Ronalda Koemana, ki je dejal, da bo Barca osvojila naslov, če zmaga na preostalih štirih tekmah.

AS predvideva, da bosta od prve minute na zelenici pri Barci zagotovo Messi in Griezmann, pri Atleticu pa Suarez in Llorente. Tekmo bosta na klopi med drugim začela Yannick Carrasco in Joao Felix.

Mundo Deportivo, ki je tradicionalno naklonjen Barceloni je zapisal, da Barci za osvojitev naslova ostaja zgolj še ena karta in to je zmaga Kataloncev. Poudarili so še, da je Messi Janu Oblaku v karieri dal 10 golov, Atleticu pa skupno že 32.

SK
SK
Komentari

Vaš komentar