V ŽIVO na SK 2: Na Wembleyu bomo dobili drugega finalista

Nogomet 18. Apr 202111:14 > 11:17
Ashley Western/COLORSPORT
Ashley Western/COLORSPORT

Na drugi polfinalni tekmi angleškega FA pokala se bosta v nedeljo na Wembleyu srečala Leicester in Southampton. Dvoboj, ki se bo začel ob 19:30 boste lahko v neposrednem prenosu pospremili na Sportklubu.

Leicester je doslej v polfinalu igral sedemkrat, Southampton pa je do te faze tekmovanja prišel 12-ič v klubski zgodovini.

Leicester je v domačem prvenstvu med četverico najboljših, a fokus je zdaj na pomembni tekmi za preboj v finale FA pokala, kamor se je že uspelo prebiti Chelseaju potem, ko so v soboto z 1:0 premagali Manchester City. Lisice so zadnjo prvenstveno tekmo proti West Hamu izgubili potem, ko so v gosteh klonili z 2:3.

Southampton se po 31 odigranih tekmah nahaja na 14. mestu in imajo pred zadnjimi nekaj krogi 10 točk prednosti pred cono izpada. Za svetnike bi bil preboj v veliki finale izjemen uspeh.

Moštvo, ki ga vodi Ralph Hasenhuttl je na poti do polfinala izločila Shrewsbury, Arsenal, Wolverhampton in Bournemouth. Na vseh štirih srečanjih niso prejeli zadetka.  Southampton pravzaprav lahko postane prva ekipa, ki bo do finala prišla brez prejetega gola po Evertonu, ki mu je to uspelo v sezoni 1965/66.

Zadnjo prvenstveno tekmo so proti West Bromu izgubili. V gosteh so klonili z 0:3.

Odkar je Southampton slavil v ligaškem pokalu leta 2010, so na vseh zadnjih štirih tekmah na Wembleyu klonili, vključno s porazom v polfinalu FA pokala proti Chelseaju leta 2018.

Leicester je nazadnje v polfinalu FA pokala igral leta 1982, ko je izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu tega tekmovanja Tottenhamu.

Dvoboj, ki se bo začel ob 19:30 boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na Sportklubu.