Pod prečko: Guberac potrdil upokojitev, Šuler hvalil Koper

Nogomet 25. Apr 202222:15 > 26. Apr 2022 9:47
FOTO: Uroš Skaza.

Za nami je 20. oddaja Pod prečko, v kateri smo gostili pomembna akterja klubov, ki se borita za naslov. Športnega direktorja Maribora Marka Šulerja in kapetana Kopra Ivico Guberca. Povedala sta marsikaj zanimivega. Preverite, kaj.

V oddaji Pod prečko smo v ponedeljkovem podaljšku dogajanja na slovenskih nogometnih zelenicah gostili športnega direktorja NK Maribor Marka Šulerja in kapetana FC Koper Ivico Guberca. Osrednja tema debate je bila jasno prihajajoča tekma za prvaka, ki jo v soboto gosti Ljudski vrt. Razlika na vrhu lestvice? Ena sama točka. Mariborskega športnega direktorja to, da je Koper v igri za naslov, ne preseneča.

“Ne, ni me presenetilo. Že lani sem Koper spremljal precej pozorno. Glede na način, kako vodijo klub, kakšno je kadrovanje, sem nekaj takega pričakoval. V športu ni naključij. Koper je tam, kjer si zasluži biti,” je o Kopru povedal športni direktor Maribora Marko Šuler, potem pa je do besede prišel Ivica Guberac in ekskluzivno potrdil, da bo po koncu sezone končal nogometno pot.

“To je moja zadnja sezona. To premierno potrjujem v vaši oddaji. Še tri tekme v prvenstvu, saj v Mariboru zaradi kazni ne bom smel igrati, in finale pokala. Prišel je čas za tako odločitev. Priigrali smo si Evropo, kar je bil naš cilj. Lahko bi potegnil še kako leto, dve, tri, ljudje mi pravijo, naj to storim, a treba je končati, ko si na vrhuncu. Zdaj se bolj vidim v pisarni, pri skavtingu. Pri tem, kar počne Marko. Že pred oddajo sem mu rekel, da bomo v prihodnosti sodelovali,” je dejal kapetan Kopra.

Guberac je govoril tudi o prihodnosti Kopra in tem, kaj lahko od kanarčkov v prihodnosti pričakujemo in tem, kako in zakaj je imel odločilno besedo pri prihodu Zorana Zeljkovića na klop Kopra. O kadrovanju pri Mariboru se je razgovoril tudi Šuler in pojasnil, kakšno je stanje z nekaterimi nogometaši (Ognjen Mudrinski, Đorđe Ivanović, Rok Kronaveter), katerih prihodnost je negotova, oba pa sta spregovorila še o marsičem zanimivem. Seveda tudi tem, kaj od sobotnega derbija pričakujeta.

FOTO: Guliveirmages

V oddajo se je prek video povezave vključil tudi napadalec slovenske reprezentance in član švicarskega Lugana Žan Celar, ki je nedavno z dvema pomembnima zadetkoma ter uspešno realizirano enajstmetrovko v loteriji kazenskih strelov svojemu klubu pomagal pri preboju v finale švicarskega pokala.

“Lepo je, ampak jaz vem, da bi lahko bilo golov še več. Pomembno je, da se izboljšujem iz dneva v dan. Da dajem vse od sebe na treningih. Ostalo bo že prišlo,” je povedal 23-letni napadalec, ki je pri enajstih golih v tej sezoni. Devet jih je dosegel v prvenstvu in dva v pokalu.

Jasno, manjkale niso niti vse naše stalne rubrike, v sodniškem kotičku je sporne situacije prejšnjega tedna pokomentiral Darko Čeferin, ogledali pa ste si lahko tudi vse zadetke ter izbrali tistega, ki vas je ta konec tedna najbolj navdušil.

Celotna 20. oddaja Pod prečko: