Velik poletni ulov Kopra želi slediti zgledu Lamina Colleyja

Nogomet 4. Jul 202210:00 0 komentarjev
Foto: SK

Ko je v slovenski nogometni javnosti završalo, da se zanj zanimajo tudi pri Olimpiji, Mariboru, Celju in Muri, je malokdo pričakoval, da bo Dario Kolobarić ob vrnitvi v Slovenijo izbral Koper. V pogovoru za Sportklub je 22-letnik pojasnil, zakaj je sprejel takšno odločitev in kakšni so njegovi cilji ter pričakovanja ob vrnitvi med slovensko nogometno elito.

Zadovoljstva nad dejstvom, da so v svoje vrste zvabili Daria Kolobarića, v Kopru ne skrivajo. V boju za nekdanjega mladega slovenskega reprezentanta so namreč kanarčki premagali svoje prvenstvene rivale in z njim zakrpali luknjo, ki je nastala po odhodu Lamina Colleyja. Nekdanji nogometaš Domžal sicer nima nikakršnih težav s privajanjem na novo okolje.

“Za zdaj gredo stvari po načrtu. Soigralci so me odlično sprejeli, hitro smo se ujeli. Pogoji za trening in način dela trenerja, vse to mi zelo ustreza. Lahko rečem samo to, da je za zdaj vse v najlepšem redu,” pojasnjuje nov koprski napadalec.

Dario Kolobarić
Otrok Domžal se je odločil za prestop v Koper.

Odločitev je dodobra pretehtal

Če nekoliko posplošimo, se je za usluge Daria Kolobarića v začetku tega prestopnega roka zanimalo, “pol lige”. Odločitev o tem, kje bo nadaljeval svojo kariero, je bila v rokah 22-letnika. Nobena skrivnost ni, da je imel na mizi še kakšno boljšo finančno ponudbo, kot je bila koprska. Zakaj se je torej odločil za prihod v slovensko Istro?

“Res je, zanimanja ni manjkalo. Mirno sem pretehtal vse dejavnike, nikakor se nisem želel prehitro odločiti. Po sestanku z vodstvom kluba in trenerjem sem začutil tisto pravo energijo, da prihajam v okolje, ki mi ustreza. Verjamem, da bo to prava stopnička v moji karieri. Za Koprom je odlična sezona, ki me je prepričala v to, da se tukaj gradi prava zgodba,” ocenjuje Dario Kolobarić.

Njegova odločitev o tem, kje nadaljevati kariero, torej ni bila enostavna. Zelo resno so se namreč zanj zanimali predvsem pri Muri, kjer so celo že organizirali zdravniški pregled, a se na njem 22-letnik ni pojavil. Namesto tega ga je opravil v Kopru.

“Dejstvo je, da smo bili tudi z Muro v pogovorih. A tako pač je v nogometu, na koncu sem se odločil za Koper,” odgovarja Kolobarić.

Nogometna filozofija Zorana Zeljkovića mu zelo ustreza

Po lanskoletnem slovesu od Domžal je svojo srečo iskal v Belorusiji pri tamkajšnjem Šahtarju iz Soligorska. Avantura na vzhodu v Evrope mu ne bo ostala v najlepšem spominu in z vrnitvijo v Slovenijo tako obrača novo poglavje svoje kariere.

“Ob prihodu v Belorusijo sem imel žal določene težave s poškodbo, zaradi česar sem izpustil kakšen mesec, nato odigral nekaj tekem, potem pa se je sezona končala. Na življenje v Belorusiji so nato vplivale tudi sankcije zaradi nastalih razmer in vse to je nekako vplivalo na to, da sem s Šahtarjem sklenil dogovor o prekinitvi pogodbe. Nisem se naigral, sem se pa naučil kar nekaj stvari. Zdaj je pred mano nova zgodba v Kopru in prepričan sem, da bo uspešna,” minulo obdobje za seboj pušča Dario Kolobarić.

Foto: SK

Glavna razloga za selitev? Trener in klubska filozofija

Pomemben dejavnik prihoda v Koper je bil tudi način igre kanarčkov. Trener Zoran Zeljković goji napadalen stil nogometa, v katerem v vsakem trenutku vsaj štirje nogometaši iščejo priložnost za zadetek.

“Zorana Zeljkovića in sem spremljal že, ko je bil še trener Krke. Kot napadalcu mi seveda ustreza njegov način igre, da je pristop pravi, so dokazali tudi lanski rezultati. V novi sezoni se želim s Koprom boriti za najvišja mesta. Moja naloga je seveda doseganje zadetkov in jasno, želim si biti v vrhu lestvice strelcev ob koncu sezone,” visoko zastavljenih ciljev ne skriva nova okrepitev kanarčkov.

Zoran Zeljković

Koprska filozofija, ko gre za iskanje novih okrepitev, temelji tudi na obljubi igralcem, da v primeru ponudbe, ki bi zadovoljila tako klub kot tudi nogometaša, odhoda iz kluba nikomur ne otežujejo. Tudi to je bil eden izmed razlogov, da se je Kolobarić odločil za prihod na Bonifiko.

“Trenutno je zame najbolj pomembno to, da redno igram. Da se na nek način vrnem na “zemljevid”. Poglejte si primer Lamina Colleyja v lanski sezoni, oddelal jo je odlično in si zaslužil izvrsten prestop. Tudi sam si želim nekaj takšnega,” debato na tribunah koprskega stadiona zaključuje Dario Kolobarić.