Velik večer čustvenega junaka: K ženi, Netflix in spanje

Nogomet 21. Nov 202316:17 0 komentarjev
Petar Stojanović se počuti bolje, kot če bi zmagal v ligi prvakov. FOTO: Grega Valančiča.

Petar Stojanović je eden od najboljših v reprezentanci v zadnjem času, kar je potrdil tudi pri zgodovinski zmagi nad Kazahstanom. Uspeha v majici Slovenije si je zelo želel. Zdaj, ko je do njega po dolgih letih le prišel, so ga premagala čustva.

“Fenomenalno. Uživali smo celo tekmo. Res, da je bilo zelo stresno, tako kot celoten dan. Vleklo se je. Do zdaj smo vedno igrali tekme ob 20:45, ampak tokrat se je res vleklo. Hvala bogu, da je konec in smo izpolnili cilj. Hvala navijačem za fenomenalno vzdušje. Igrali smo pred 30, 40 tisoč navijači, ampak takega vzdušja še nismo doživeli,” je po uvrstitvi na evropsko prvenstvo 2024 povedal Petar Stojanović, ki je v nogometu doživel že marsikaj, a pravi, da je bil ponedeljkov večer v Stožicah zanj daleč najlepši do zdaj.

“Igral sem v ligi prvakov z Mariborom in zagrebškim Dinamom, ampak česa tako lepega še nisem doživel. Ko se ti to zgodi v reprezentanci, je neopisljivo. Tudi če bi osvojil ligo prvakov, ne bi bil tako vesel, kot sem danes,” je povedal 30-letni Ljubljančan.

“Spili bomo vse, kar se da”

Nasmejal je z odgovorom na vprašanje, kako bodo s soigralci proslavili velik uspeh.

“Kaj mislite? Verjetno bo šel vsak k svoji ženi, prižgal Netflix in zaspal. (smeh) Ne bomo spali celo noč. Spili bomo vse, kar se da. Uživali bomo. Upam, da bo danes uživala vsa Slovenija, saj smo si to zaslužili. Mi, navijači, vsi. Dajmo uživati, potem pa bomo videli,” je povedal v smehu.

Slovenija Kazahstan
FOTO: Grega Valančič

Prepričan je, da bo podvig, na katerega smo čakali dolgih 14 let, močno vplival na kariere reprezentantov.

“Predvsem mlajših. Tam bomo na očeh vseh. Pa čeprav o tem danes sploh ne razmišljamo. Samo, da smo na evropskem prvenstvu!” je povedal in, podobno kot vsi njegovi soigralci, ob vprašanju, kaj je Slovenijo popeljalo do tako želenega cilja, s prstom pokazal na enotnost.

“Nekako smo se od prvega dne začutili z navijači, mediji. To je ključno, zato bi zdaj prosil navijače in vas, da tako ostane, tudi če kdaj rezultati ne bodo dobri. Slovenija mora živeti za nogomet,” je dejal nogometaš, ki je v reprezentanci debitiral le malo za tem, ko je dopolnil 19 let, a potem v naslednjih treh letih v reprezentanci priložnost dočakal le še na dveh tekmah.

Prej je delal napake, zdaj je drugače

Z vrnitvijo Matjaža Keka na selektorski stolček se je to spremenilo. Vrnil se je nazaj, se usidral v začetni enajsterici in, sploh odkar igra bližje nasprotnikovim vratom, zablestel.

“V reprezentanci sem že prej odigral nekaj dobrih tekem, ampak sem naredil tudi nekaj napak, zaradi katerih smo izgubljali. Zdaj, v ligi narodov in teh kvalifikacijah, je drugače. Hvala vsem igralcem, ki so mi dajali energijo. Vsi dihamo kot eno. Enkrat je boljši eden, drugič kdo drug,” je povedal o tem bočni branilec, ki v reprezentanci po novem igra ob avt liniji v zvezni vrsti in je tam nemir v nasprotnikovo obrambo vnašal tudi na tekmi proti Kazahstanu. Izsilil je prekršek za enajstmetrovko in asistiral za drugi gol.

“Videl sem, da njihova obramba stoji visoko. Z Bijolom sva se pogledala v oči. Podal je dolgo žogo. Malo sem zaostajal za Kazahstancem, ampak sem videl, da je obrnjen s hrbtom, zato sem izkoristil situacijo. Vedel sem, da bo želel zbiti žogo, zato sem dal nogo naprej. Čudno mi je, da sodnik ni piskal takoj, ampak dobro. Pomembno je, da smo dobili enajstmetrovko in zabili gol,” je najprej opisal akcijo, po kateri je Slovenija po posredovanju Vara prišla do vodstva z 1:0.

“Bil sem asistent, ampak za ta gol je zaslužen predvsem Verbič, ki mu je uspel fenomenalen gol,” pa je povedal o podaji za gol v 86. minuti, ki je dokončno potrdil pot v Nemčijo.

Zaradi gola velikega prijatelja so ga premagala čustva

Zabil ga je njegov dober prijatelj Benjamin Verbič in se tako na najlepši možen način vrnil po težavah zdravstvenih in tudi zasebnih težavah, ki jih je imel pred časom.

“Neverjetno sem vesel zanj. Iskreno povedano, on je moj brat. Nanj gledam tako. Najbolj sem ponosen, ker je dal gol,” je začel, a so ga ob tem premagale solze, ki so silile v oči.

“V zadnjem času je doživel marsikaj. Meni je težko. Vsi smo stali na njegovi strani. Evo, te solze povejo dosti o tem, kaj mislim. Res sem vesel, da je dal ta gol,” je še povedal o nogometašu grškega Panathinaikosa, ki je vstopil s klopi in postal junak večera.

Odziv, ki potrjuje enotnost in moštveni duh v zdajšnji nogometni reprezentanci. Naj tak ostane do konca.

Kako je zajokal Petar Stojanović:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!