Velika sreča za Neuerja: nemški vratar bi lahko izkrvavel

Nogomet 31. Jan 202315:13 > 16:29
Foto: guliverimage

Nemški vratar Manuel Neuer še vedno okreva po zlomu noge, ki ga je utrpel med smučarskim izletom kmalu po zaključenem svetovnem prvenstvu v Katarju. A kot razkriva nemški tabloid Bild, bi se lahko za člana Bayerna iz Münchna celotna zgodba končala še veliko slabše.

Bild je objavil podrobnosti nesreče 36-letnega nemškega reprezentanta, ki je zaradi hudega zloma mečnice že zaključil sezono. Po pisanju tabloida je nogometaš med smučanjem utrpel odprt zlom kosti, zaradi česar je začel močno krvaveti. Bild obenem trdi, da se lahko Neuer zahvali zgolj kakovostnemu smučarskemu čevlju, da ni izkrvavel, veliko srečo pa je imel tudi, da je bil reševalni helikopter v bližini smučišča.

Nogometaš je bil tako še pravočasno prepeljan v bolnišnico, kjer so ga zdravniki nemudoma operirali. S tem se je Neuer bržkone izognil dodatnim zdravstvenim zapletom, saj bi lahko prišlo tudi do edema, dodaja časnik.

Ker vratarja do vrnitve na igrišča čaka še kar nekaj mesecev okrevanja, so bili pri Bayernu primorani najti zamenjavo zanj, ki so jo našli v švicarskem reprezentantu Yannu Sommerju. Kljub temu da so Bavarci hitro našli rešitev, pa si je Neuer prislužil nemalo kritik zaradi svojega nespametnega početja. Do njega je bil še posebej kritičen nekdanji član nemškega velikana Markus Babbel, ki je vratarja obtožil neprofesionalnega ponašanja.

“Najprej mu želim, da čim hitreje okreva. Vseeno pa mi ni jasno, kako se je to zgodilo. Vsi vedo, kako zelo nevarno je lahko smučanje. Pogodbe z igralci pogosto vključujejo klavzule, ki jim prepoveduje ukvarjanje z določenimi športi. Sem spada tudi smučanje v zahtevnih razmerah. Zaradi tega sem bil zelo presenečen. Če tega ni imel v pogodbi, potem ničesar ne razumem. Od njega bi pričakoval več profesionalnosti,” je bil oster Babbel.

Komentari

Vaš komentar