Potres pri Bayernu: Hrvat po 12 letih zapušča prvake

Bundesliga 24. Jan 202310:09
Foto: Profimedia

Toni Tapalović po 12 letih zapušča vrste Bayerna. Trener vratarjev, ki je bdel nad uspešno zgodbo Manuela Neuerja, se poslavlja zaradi domnevnih nesoglasij s prvim trenerjem Julianom Nagelsmannom.

V Gelsenkirchnu rojeni hrvaški nogometni delavec je od leta 2011 opravljal delo trenerja vratarjev, po kratkem stiku z glavnim trenerjem pa je z bavarskim velikanom prekinil pogodbo.

Pritožbe nad njegovim delom je imel tudi rezervni vratar Alexander Nübel, ki je vodstvu potarnal, da ima z njim zelo slabo komunikacijo.

“Kot trener vratarjev je bil Toni del naših največjih uspehov preteklih letih. Hvala mu za ves doprinos. Razlike v načinu dela so nas privedle do konca, zdaj bomo šli vsak svoji pot. Toniju želimo vse dobro tudi v prihodnosti,” je prekinitev pogodbe komentiral športni direktor kluba Hasan Salihamidžić.

Nanj še posebej navezan Neuer

Na Tapalovića je zelo navezan nemška vratarska ikona Manuel Neuer, ki je s Tapalovićem sodeloval že pri Schalkeju. Prijateljevala sta tudi zunaj igrišča, Neuer je tudi zaradi njega večkrat dopustoval na Hrvaškem. Nemški reprezentant je tudi krstni boter Tapalovićemu sinu.

“Dragi Toni, danes je konec ere v Bayernu. Z vami klub zapušča ne le pionir modernega vratarskega dela, ampak predvsem velik človek. Vsi vedo, da brez vas vseh teh uspehov nikoli ne bi bilo. Oblikovali ste mene in mojo vratarsko igro ter jo dvignili na novo raven. Pogrešal te bom,” se je od prijatelja poslovil tudi Neuer, ki še vedno okreva zlomu noge. V začetku decembra se je poškodoval na smučanju in moral tudi na operacijo.

Izpraznjeno mesto prvega vratarja je zapolnil Švicar Yann Sommer, ki je pred dnevi za osem milijonov evrov prestopil iz Borussie Mönchengladbach.

Komentari

Vaš komentar