Velika zmaga Maribora v Kopru, ki šteje dvojno

Nogomet 3. Mar 202219:49 > 20:20 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Nogometaši Kopra so v 24. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (0:0). Mariborčani imajo zdaj na vrhu lestvice pred Olimpijo in Koprom že šest točk naskoka.

Derbi vodilnih ekip je na Bonifiki pripadel Mariboru, ki je odpor Kopra strl v drugem polčasu. Štajerci, ki so med drugim pogrešali kaznovanega Aljaža Antolina, imajo tako na vrhu lestvice zdaj šest točk prednosti pred prvima zasledovalcema, Koprom in Olimpijo. Koprčani, pri katerih zaradi kazni ni igral Ivan Borna Jelić Balta, so sicer v prvem polčasu pokazali celo nekoliko več konkretnosti od Maribora, na koncu pa kljub pritisku v zadnjih minutah doživeli šesti poraz.

Dvoboj v Kopru, za katerega so navijači kar lepo napolnili tribune, je v prvem polčasu ponudil bolj ali manj enakovredno predstavo, v kateri so prvi v 13. minuti nekoliko nevarneje zagrozili Mariborčani, poskusil je Ognjen Mudrinski z roba kazenskega prostora, toda koprski vratar ni imel veliko dela.

Štajerci so imeli v 26. minuti kar nekaj sreče, da se njihova mreža ni zatresla. Po desni je prodrl Lamin Colley, skušal podati v sredino, žogo je prestregel Nemanja Mitrović, od katerega pa se je žoga odbila v vratnico. V 28. minuti je mariborski vratar Ažbe Jug na svoj 30. rojstni dan ustavil poskus Karla Bručića z leve strani.

Kmalu po začetku drugega dela je po podaji Martina Milca z desne strani žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Bručića, tako da so imeli Štajerci v 51. minuti na voljo najstrožjo kazen. Za strel z bele pike se je odločil Mudrinski, ki je zadel za 1:0 in dosegel svoj 12. gol v sezoni, s katerim se je takrat začasno na vrhu lestvice strelcev spet izenačil z domačinom Maksom Barišićem.

Ognjen Mudrinski. Foto: Uroš Skaza

V 53. minuti bi lahko slednji spet pobegnil, a je zgrešil z volejem s približno desetih metrov, zato pa je bil šest minut pozneje natančnejši Nino Žugelj na drugi strani, ko je po podaji z desne strani nekoliko srečno zadel z glavo za 2:0.

Koprčani so se pozneje trudili ogroziti Juga med mariborskima vratnicama, toda večino dela je opravila že obramba s pravočasnimi bloki. V 81. minuti pa je Barišić priigral najstrožjo kazen tudi domačim, ko ga je spotaknil Marko Alvir, prav koprski napadalec je nato zadel za 1:2, ko je s “panenko” ugnal Juga in tako spet sam prišel na vrh lestvice strelcev.

Pozneje so imeli Primorci na voljo dva prosta strela iz ugodnih položajev, toda oba so slabo izvedli, so pa še naprej pritiskali proti vratom gostov in v peti minuti sodniškega dodatka po kotu zadeli vratnico prek Andreja Kotnika, ki je streljal z glavo.

Koper bo v 25. krogu v nedeljo gostoval v Sežani, Maribor pa bo gostil Bravo.

Koper – Maribor 1:2 (0:0)

Stadion Bonifika, sodniki: Kajtazović, Žunič, Kasapović.
Strelci: 0:1 Mudrinski (51./11 m), 0:2 Žugelj (59.), 1:2 Barišić (81./11 m).
Koper: Golubović, Palčič, Novoselec, Mittendorfer, Bručić, Izata (od 72. Guberac), Vešner Tičić (od 62. Kotnik), Barišić, Osuji (od 79. Krajinović), Parris, Colley.
Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Watson, Sikošek, Makoumbou, Repas (od 75. Kronaveter), Alvir (od 90. Uskoković), Žugelj (od 75. Šturm), Ivanović (od 82. Sellouki), Mudrinski (od 82. Sirk).
Rumeni kartoni: Vešner Tičić; Repas, Alvir.
Rdeči karton: /.

95. minuta: Koper je v zaključku pritisnil in si v zadnji minuti sodniškega dodatka preko Andreja Kotnika priigral priložnost, a je izenačenje preprečila vratnica.

81. minuta: GOOOOL! Koper s panenko Barišića znižuje zaostanek na 1:2. Tudi domači so imeli najstrožjo kazen, prav nad Barišićem jo je zakrivil Alvir.

59. minuta: GOOOOOL! 0:2! Po podaji s kota je bil z glavo natančen Žugelj in podvojil vodstvo Maribora.

Gol Žuglja za 0:2:

53. minuta: Skoraj bi Koper odgovoril že dve minuti pozneje, a je močan strel Barišića zletel čez gol.

51. minuta: GOOOOL! Maribor vodi na Bonifiki! Gol je z enajstmetrovke dosegel Mudrinski, ki je na vrhu lestvice strelcev zdaj ujel Barišića (12).

Gol Mudrinskega za 0:1:

Konec prvega polčasa!

28. minuta: Bručič je prodrl po levi strani, a meril naravnost v vratarja gostov.

26. minuta: Colley je prodrl po desni strani in v sredini iskal Parrisa, a se je žoga odbila od Mitrovića in zadela vratnico, ki je tako preprečila avtogol.

Vratnica Mitrovića:

20. minuta: Na zdaj brez večjih priložnosti, tekma večinoma poteka med obema kazenskima prostoroma. Dvakrat je zapretil Maribor, obakrat z razdalje in brez večje nevarnosti za domačega vratarja.

Začetek tekme!

Postavi:

Koper: Golubović, Mittendorfer, Bručić, Novoselec, Palčič, Izata, Osuji, Vešner Tičić, Barišić, Parris, Colley.

Maribor: Jug, Sikošek, Watson, Mitrović, MIlec, Repas, Makoumbou, Ivanović, Alvir, Žugelj, Mudrinski.