Verbič ekspresno debitiral in odigral prve letošnje minute

Nogomet 19. Mar 202222:15 > 22:17
Benjamin Verbič je zaigral prvič po decembru lani. FOTO: Guliverimages.

Le pet dni za tem, ko je okrepil varšavsko Legio, pri kateri bo do konca sezone igral kot posojen nogometaš kijevskega Dinama, je Benjamin Verbič debitiral v dresu svojega novega kluba.

Benjamin Verbič je po izbruhu vojne v Ukrajini nekaj časa treniral v Sloveniji, potem pa izkoristil možnost odhoda v nov klub in v začetku tega tedna okrepil varšavsko Legio.

Že danes je v dresu velikana poljskega nogometa, ki tudi brani naslov, a mu gre v tej sezoni izredno slabo, odigral prve minute. Pri remiju z 1:1 v gosteh pri Rakow Czestochowu je na igrišče vstopil v 87. minuti.

Za Verbiča so bile tod prve odigrane minute letos, saj je v Ukrajini vojna izbruhnila tik preden bi morali odigrati prve tekme drugega dela sezone. Verbič, ki se bo že jutri pojavil na zboru reprezentance pred prijateljskim turnirjem v Katarju, je pred tem nazadnje igral 12. decembra lani.

Vodi Pogon Luke Zahovića

Legia, 15-kratni poljski prvak, je trenutno šele na 10. mestu prvenstvene lestvice in ima za vodilnim Pogonom Szczecinom Luke Zahovića kar 21 točk zaostanka.

Pogon je bil na delu včeraj, s 4:1 je premagal Wislo iz Krakova, Zahović pa ni dobil priložnosti za igro. Sedel je na klopi.

Komentari

Vaš komentar