Vidmar in Olimpija na nasprotnih bregovih, vključen SPINS

Nogomet 18. Jan 202216:36 > 16:59 2 komentarja
Foto: Jure Banfi

Novo vodstvo Olimpije je v pripravi na drugi del prvenstva naletelo na težko vprašanje. Kakšna bo prihodnost Nejca Vidmarja? Ljubljenec navijačev Olimpije nikakor ne najde skupnega jezika z Igorjem Barišićem, Marinom Skendrom in Mladenom Rudonjo, zaradi česar naj bi bil poslan na treninge mladinske ekipe. To pa je proti pravilom Nogometne zveze Slovenije, zato se je vključil Sindikat profesionalnih igralcev nogometa. Medtem so zmaji javnosti predstavili nov / star obraz v zmajevem gnezdu.

Ljubljanska Olimpija je prejšnji teden sporočila, da je Nejc Vidmar do 17. januarja zaradi poškodbe oproščen vseh klubskih obveznosti. Dolgoletni vratar zmajev se tako z ekipo ni odpravil na priprave v hrvaško Istro, hitro pa so se pojavila namigovanja, da v resnici ni poškodovan, ampak novo vodstvo zeleno-belih nanj enostavno ne računa več.

Rok, ko naj bi se Vidmar vrnil v ekipo, je minil. In 32-letnik se je danes po pojavil na treningu prvega moštva. Po naših informacijah to ni bilo najbolj všeč vodilnim možem kluba, ki so “zelenega Vidmarja” na hitro, takoj po ogrevanju, povabili na sestanek. Tema? Kako doseči dogovor, po katerem se bo vratar zmajev brez velikega pompa umaknil iz zmajevega gnezda.

Vsak igralec s profesionalno pogodbo ima pravico trenirati s člansko ekipo

A tu se stvari zapletajo, nekdanji vratar Domžal ima namreč s klubom, za katerega navija od majhnih nog, pogodbo sklenjeno do leta 2023. Ker se obe strani nista mogli dogovoriti za rešitev nastale situacije in naj bi bil posledično Vidmar odstranjen iz prve ekipe, se je vključil tudi Sindikat profesionalnih igralcev nogometa oziroma SPINS. Informacijo smo preverili pri predsedniku sindikata Dejanu Stefanoviću.

“Res je, Nejc je v stiku z nami. V klubu iščejo rešitev in mislim, da bodo prišli do sporazuma. Če ne pridejo, potem ima, tako kot vsak igralec s profesionalno pogodbo v Sloveniji, pravico trenirati s prvo ekipo brez kakršne koli diskriminacije. Vsako drugačno ravnanje je mogoče samo z njegovim privoljenjem, razen če gre za disciplinski postopek ali proces rehabilitacije,” pojasnjuje Stefanović.

Dejan Stefanović je na čelu SPINS-a že od leta 2003.

8. člen enotne pogodbe za igranje nogometa (NZS)

“Klub mora nogometašu omogočiti pogoje za treniranje in igranje tekem na način, da bo igralcu nudil optimalne pogoje za igranje tekem in vadbo s prvo člansko ekipo kluba pod strokovnim vodstvom trenerjev prve članske ekipe kluba. Drugo diskriminatorno ravnanje do igralca ni dopustno. Le izjemoma je dovoljena posebna obravnava igralca in sicer v primerih njegove rehabilitacije po bolezni ali poškodbi oziroma, kadar je igralcu izrečen disciplinski ukrep.”

Dejstvo je torej, da je Vidmar zadnjo tekmo za Olimpijo že odigral. Po naših informacijah bi naj z vodstvom kluba skupni jezik skušal poiskati do konca tedna, medtem pa išče novo nogometno okolje za nadaljevanje kariere. V prvem delu sezone je sicer 32-letnik odigral vseh 18 tekem ljubljanskega prvoligaša, šestkrat je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Na mestu številke ena ga bo v prihodnje zamenjal Hrvat Ivo Banić.

V Olimpijo se vrača Mario Kvesić

Zmaji so med tem javnost obvestili, da se je v zmajevo gnezdo vrnil vezist Mario Kvesić, ki je v zeleno-belem dresu igral nekaj tekem v jesenskem delu sezone 2020/2021. Natančneje osem, na njih je dosegel en zadetek in dodal še eno asistenco. Tudi takrat je na klopi zmajev sedel Dino Skender.

To je že četrta okrepitev ljubljanske Olimpije, ki prihaja iz sosednje hrvaške, pred tem so v januarskem prestopnem roku ekipo okrepili vezista Robert Mudražija, Marin Pilj ter vratar Ivo Banić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje