Vombergar trese kot za šalo, bo novembra znova reprezentant?

Nogomet 23. Okt 20228:05 0 komentarjev
Andres Vombergar. Foto: Guliverimages

Andres Vombergar po vrnitvi v Argentino živi svoje nogometne sanje. Nekdanji napadalec ljubljanske Olimpije je ob zmagi San Lorenza proti Aldosiviju (3:0) dvakrat stresel mrežo nasprotnika in je v tem trenutku eden najbolj vročih napadalcev argentinskega prvenstva.

Na sedemnajstih tekmah v tej sezoni je dosegel šest zadetkov. Kar tri na zadnjih dveh tekmah. Andres Vombergar po sezoni iskanja pri mehiškem San Luisu znova dokazuje, da gre za vrhunskega napadalca. Sinoči je v majici San Lorenza dvakrat zatresel mrežo ekipe Aldosivi in svojemu moštvu v zaključku sezone pomagal pri potrditvi uvrstitve v pokal Copa Sudamericana.

Je Matjaž Kek dobil novega aduta v napadu?

V teh dneh se je v Argentini mudila tudi delegacija Nogometne zveze Slovenije, ki se je na povabilo predsednika Uefe Aleksandra Čeferina udeležila pogovorov med evropsko in južnoameriško nogometno zvezo, ki v zadnjih letih vse tesneje sodelujeta. Tako se je Vombergar v dneh pred tekmo srečal tudi s predsednikom NZS Radenkom Mijatovićem.

Fotografijo je na svojem Twitter profilu, ki mu sledi skoraj 200.000 uporabnikov, delil Cesar Luis Merlo, novinar, ki zelo podrobno spremlja južnoameriški nogomet. V pripisu fotografije je dodal, da je nekdanji nogometaš Olimpije z veseljem pripravljen na to, da znova obleče dres slovenske reprezentance.

Prijateljski tekmi s Črno goro in Romunijo se zdita kot nalašč za to, da 27-letnik zaigra tudi na kakšni uradni tekmi s Triglavom na prsih, doslej je Vombergar odigral le eno tekmo za slovensko “B reprezentanco”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!