Vrata vrnitve Lionela Messija v Barcelono se spet odpirajo

La liga 28. Mar 20239:57 1 komentar
Lionel Messi
Foto: Guliverimage

V nogometni Barceloni je znova završalo. Radio Catalunya namreč poroča o tem, da je Lionel Messi svojega očeta in agenta Jorgeja pooblastil, naj s predsednikom Kataloncev Joanom Laporto začne pogovore o svoji vrnitvi na Camp Nou. Tam je v teh dneh sicer že odmevalo njegovo ime.

Argentino je v teh dneh znova zajela nogometna norija. Svetovni prvaki iz Katarja namreč v teh dneh igrajo prve tekme na domačih tleh, potem ko so decembra stopili na vrh sveta in v domovini povzročili eksplozijo radosti in sreče. Prvo ime reprezentance je seveda Lionel Messi, argentinsko nogometno božanstvo, ki pa ima pri svojih rojakih povsem drugačen status kot v deželi, kjer v klubskem dresu igra v jeseni svoje kariere.

V Parizu je Messi namreč trenutno “persona non grata” oziroma nezaželena oseba. Navijači Paris Saint Germaina so prepričani, da je ravno Argentinec tisti, ki je kriv za vnovičen (pre)hiter izpad francoskega kluba iz Lige prvakov. Medtem ko 35-letniku na Parku princev žvižgajo, pa njegovo ime še vedno skandirajo v Barceloni. Na stadionu Camp Nou je namreč ta konec tedna potekalo nogometno tekmovanje “Kings League”, ki ga organizira nekdanji nogometaš blaugrane Gerard Pique, s tribun pa so navijači v javnost poslali jasno sporočilo, koga si znova želijo videti v majici katalonskega ponosa.

In misija povratek Messija v Barcelono se je očitno zares začela. Radio Catalunya je namreč izbrskal informacijo o tem, da je Lionel Messi svojega očeta in agenta Jorgeja pooblastil, naj s predsednikom Kataloncev Joanom Laporto začne pogovore o svoji vrnitvi na Camp Nou. Isti medij poroča tudi o tem, da je legenda katalonskega kluba že nekaj časa v stiku s svojim nekdanjim soigralcem Xavijem Hernandezom, ki te dni jasno sedi na klopi Barcelone. Tudi v slačilnici Barcelone naj bi prevladovalo enotno mnenje – nogometaši si želijo povratka največjega nogometaša v zgodovini katalonskega giganta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje