Lionela Messija doletela največja čast

Nogomet 26. Mar 20238:04
Foto: Guliverimages

Argentinska nogometna zveza je tradicionalno bazo za trening Casa de Ezeiza v Buenos Airesu poimenovala po kapetanu Lionelu Messiju, poroča nemška tiskovna agencija. Zvezdnika Paris Saint-Germaina je ta čast doletela, potem ko je Argentini decembra lani zagotovil tretji naslov svetovnih prvakov.

Tradicionalna baza za trening argentinske nogometne reprezentance se od sobote imenuje Lionel Andres Messi. Predsednik argentinske zveze Chiqui Tapia je novico potrdil v zapisu na Twitterju: “Preživeli smo zgodovinski dan v naši Casa de Ezeiza, ki se bo od danes imenovala Lionel Andres Messi v čast najboljšemu igralcu na svetu.”

Messi je na zadnjem svetovnem prvenstvu v Katarju ponovil dosežek slovitega predhodnika Diega Maradone (1986) in z Argentino osvojil mundial. V finalu so južnoameriški predstavniki po izvajanju enajstmetrovk premagali Francijo.

“To priznanje je eno najlepših, kar sem jih kdaj prejel,” je Messi objavil na Instagramu.

Messi je v četrtek na prijateljski tekmi proti Panami (2:0) dosegel 800. zadetek v poklicni karieri, z naslednjim v dresu izbrane vrste pa bi dosegel nov mejnik – 100 golov za reprezentanco.