‘Kadi se za dobrimi trenerji in pikantnim nogometom’ (VIDEO)

Nogomet 20. Mar 202322:25 > 22:32
Goran Obrez Mitja Viler
Foto: Uroš Skaza

Marčevska "mineštra" v Prvi ligi Telemach je skuhana, v oddaji Pod prečko pa smo vanjo vrgli še nekaj nepogrešljivih začimb, da je vse skupaj dobilo končno podobo pred zaključkom sezone. V studiu sta se pridružila najbolj prepoznavni slovenski komentator in nekdanji dolgoletni član Maribora, za katerega še vedno ne vemo, ali je bil nekoč boljših na igriščih ali je zdaj za novinarskimi mikrofoni. Blesti v obeh pogledih.

Dejanu Obrezu in Mihi Penku sta se tako v studiu pridružila Sportklubov komentator Goran Obrez in nekdanji nogometaš Maribor in Kopra, zdaj pa že naš standardni nogometni sogovornik Mitja Viler. Z gostoma smo debatirali o zaključku divjega nogometnega marca ter se ozrli proti zaključku sezone, ki se nezadržno bliža.

Debato smo močno obogatili z vključitvijo Dejana Grabića, ki je preko video povezave z nami delil svoje vtise o prvem mesecu na klopi Mure, beseda je kasneje nanesla tudi na razburljivo dogajanje med in po obračunu Prekmurcev z ljubljansko Olimpijo.

Trener Mure se je po pomembni zmagi nad vodilno ekipo obregnil ob slabo pripravljeno zelenico v Domžalah, ki jo je označil kar kot “peskovnik”. Kasneje je beseda spet nanesla na “rumeno družino”.

Svoj pogled je podal Viler: “Domžalčani so z mojega zornega kota letošnje največje presenečenje. Od vseh ekip v ligi so najbolj presegli moja pričakovanja, vsekakor imajo več točk, ko sem sam pred začetkom sezone računal, da jih bodo imeli.”

Trener Mure je brez dlake na jeziku povedal, da ni najbolj zadovoljen z interpretacijo njegovih besed po srečanju z Domžalami kakšen mesec nazaj.

Grabič si je olajšal dušo: “Pogovarjal sem se s petimi znanci in jih pobaral, če so tudi oni razumeli izjavo tako, da kritiziram kakovost slovenskega klubskega nogometa, pa nihče ni dobil takšnega občutka. Vse imam za razumne ljudi, zdaj pa vi razmislite, če ste to res prav razumeli.”

Pozneje je nekdanji vodja strokovnega štaba pri NK Bravo na dolgo in na široko orisal vizijo Mure in pojasnil, zakaj se je odločil za odhod na severovzhod Slovenije in delovanje pri “čarno-bejlih”.

Beseda je nanesla tudi na tačas najbolj vročega igralca Prve Lige Telemach, Žana Vipotnika. Starejši Obrez se je razgovoril takole:

Potem, ko je Grabić razkril, kaj sta imela po derbiju Mura – Olimpija z Albertom Riero, je Goran Obrez dejal: “Navezal bi se rad nabesede Grabića in to, da smo novinarji napak interpretirali njegove besede. Mlada generacija je taka, da na tekme ne bo hodila po suhoparnih izjavah. Kliknejo le nekaj, kar je bombastičnega. Kadi se za dobrimi trenerji in pikantnim nogometom. Če bi govorili le o stroki, vsaj mladim premalo ‘dogaja’. Zato rabimo nekaj malega drame, pa čeprav po drugi strani razumem Grabića.”

Tokrat smo del oddaje namenili tudi dobrodelnosti. Ta konec tedna so se namreč tudi številni slovenski prvoligaši odzvali na vseslovensko dobrodelno akcijo, v kateri zbiramo sredstva za 4-letnega Urbana, ki se bori z redko boleznijo, za katero zdravilo še razvijajo.

Seveda nismo pozabili niti na vse naše uveljavljene rubrike, pestro je bilo v sodniškem pogledu z Damirjem Skomino, izbrali pa smo tudi zmagovalca v rubrikah Triglav #NajGol in Union #NajObramba!

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje