Vsak dan mu piše, da se jim pridruži, a Ronaldo se ne da

Nogomet 11. Avg 202118:13 > 18:43
Cristiano Ronaldo ni podlegel pritisku Fonteja in za zdaj ostaja v serie A pri Juventusu. Foto: Robert Michael

Potem ko se je pariški PSG okrepil še s superzvezdnikom Lionelom Messijem je pri branilcu naslova Lillu zavladala panika, saj se zdi, da se atomskega napada Messi, Kylian Mbappe in Neymar ne da ustaviti. Kapetan prvakov Jose Fonte je priznal, da so se za njih stvari še otežile, a se kljub temu ne bodo predali.

“Vse skupaj je za nas postalo še težje. Že prej je bilo težko, po prihodu Messija pa …, a ne bomo se predali. Pripravljeni smo na izziv,” je za TalkSPORT dejal Fonte. Glede na to, da izkušeni 37-letni Portugalec iz reprezentance zelo dobro pozna tudi Cristiana Ronalda, prizna, da je zvezdnika Reala in Juventusa poskušal zvabiti v Francijo.

Jose Fonte se sprašujejo, kako je možno, da se PSG tako krepi, medtem ko drugi zmanjšujejo proračune in plače igralcev. Foto: Guliverimages

“Vsak mu pišem, pridi v Lille, on pa vedno znova odvrne le s ‘hahaha’,” razočarano pove, da mu drzen poskus kadrovanja ne gre povsem po načrtih.

Za PSG drugačna pravila?

Fonte se je malce spotaknil tudi v finančni “fair play”, ki ga res malokdo razume. “Res bi rad razumel, kako vse skupaj poteka v Franciji. Vsi klubi niso veliko kupovali, ne smejo imeti igralcev z visokimi plačali, a ko gre za PSG se zdi, da ta zakon zanje ne obstaja. Velika stvar je imeti Lea v ligi, a upravičeno se človek vpraša, če je to res pošteno?” meni izkušeni branilec.

“V Lillu se je proračun zmanjšal, nekaterim igralcem so zmanjšali plače, potem pa vidiš pri PSG nakupe, kot so Gigi Donnarumma, Sergio Ramos, Gini Wijnaldum … To so fantje z visokimi plačami, ki so se le pridružili ostalim, ki v Parizu služijo veliko. Od tod izvirajo frustracije, a nimamo kaj,” je še dodal.