Messi se je predstavil, kdaj bo debitiral, še ni znano

Liga prvakov 11. Avg 202112:38 > 18:30 0 komentarjev
Twitter

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi se je danes uradno predstavil v svojem novem kluba Paris Saint-Germain. Na predstavitveni novinarski konferenci je Messi dejal, da je zelo vesel, da je v Parizu ter da o datumu debija še ne more govoriti, ker se je ravno vrnil z dopusta. Potrdil je, da si želi znova osvojiti ligo prvakov.

Številni navijači so že v zgodnjih dopoldanskih urah v dolgi vrsti čakali pred uradno trgovino PSG na nakup dresa s številko 30, ogromno pa se jih je zbralo tudi pred stadionom Park princev, kjer so nestrpno pričakovali Messijevo predstavitev. Veliko zanimanje za predstavitev je vladalo tudi med sedmo silo.

“Zelo sem vesel in ponosen, da predstavljam Lea Messija kot igralca Paris Saint-Germaina. To je neverjeten in zgodovinski trenutek za klub in svetovni nogomet. Lea vsi poznate, je edini, ki je šestkrat osvojil zlato žogo. Imamo visoke cilje, ponosni smo na to, kje smo zdaj. Obe strani sta izrazili veliko željo za sodelovanje. Imamo neverjetno ekipo in odličnega trenerja, zato verjamem, da bodo osvojili številne lovorike,” je uvodoma na konferenci dejal šef PSG, Naser Al Helajfi.

Lionel Messi je z majico, na kateri piše “To je Pariz” pozdravil navijače PSG. FOTO: Guliverimages.

Zadovoljen je bil videti tudi Argentinec, za katerega bo pri 34 letih to drugi profesionalni klub, potem ko je pred tem od malih nog igral za Barcelono.

“Zelo sem vesel. Težko je bilo zapustili Barcelono, kjer sem preživel toliko let, ampak zdaj sem vznemirjen zaradi novega začetka. Komaj čakam, da začnemo trenirati, da spoznam osebje in soigralce,” pravi Messi, ki pa še ni mogel razkriti, kdaj se bo predstavil na prvi tekmi novega kluba: “Ne vem, kdaj bom lahko zaigral. Ravno sem se vrnil z dopusta, počival sem en mesec. Moram se dobro pripraviti. Upam, da bom pripravljen čim prej, ampak točnega datuma še ne vem. Bomo videli.”

Argentinec bo v Parizu med drugim združil moči z rojakom Angelom di Mario, Brazilcem Neymarjem in Francozom Kylianom Mbappejem. “Mislim, da je klub pripravljen na osvajanje vsega. To je tudi moj cilj: še naprej rasti, zmagovati in osvajati lovorike. Tu so res odlični igralci in lepo je, da bom igral z njimi,” je povedal Messi, ki je potrdil, da si želi ponovno osvojiti prestižno ligo prvakov – lovoriko, ki Parižanom še manjka.

Mbappeju junija 2022 poteče pogodba s Parižani, a je predsednik kluba prepričan, da 22-letnik nima razloga, da ne bi podaljšal sodelovanja. “Kylian je Parižan. Dejal je, da bi rad imel konkurenčno ekipo in zdaj nima izgovorov, da ne bi podaljšal sodelovanja.”

Messi je s PSG podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. Po tej pogodbi bo letno prejemal po 35 milijonov evrov neto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!