Vse prej kot gostovanje v Sežani

Evropa 29. Sep 202118:30 > 30. Sep 2021 0:20 0 komentarjev
Prva Mura je remizirala v Sežani.

Aktualne državne prvake čaka v četrtek prvo evropsko gostovanje v zgodovini kluba, ko gre za skupinski del tekmovanj pod okriljem Evropske nogometne zveze (UEFA). Mura bo ob 21. uri slovensko nogometno čast branila na Tottenham Hotspur Stadiumu.

Prekmurci so dva tedna nazaj doživeli krst skupinskega dela tretjega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja, ko so v Ljudskem Vrtu izgubili proti Vitesseju iz Arnhema. Nizozemski predstavnik je bil v 1. krogu Konferenčne lige boljši z 2:0.

Trener Mure Ante Šimundža ostaja optimističen pred tekmo s Tottenhamom: “Pričakovanja so visoka. Želimo biti na visokem nivoju, v čim boljšem stanju. Želimo biti konkurenčni proti renomiranemu nasprotniku. Iskali bomo svoje priložnosti.”

V Londonu bo Muro podpiralo tudi kakšnih 100 navijačev. “Skušamo razmišljati, kot o vseh ostalih tekmecih, a to je le Tottenham. Vsekakor je to drugače, kot pa če bi šli na gostovanje v Sežano. Vemo, kako zelo so tekmeci kakovostni, mi bomo dali vse od sebe in skušali izvleči pozitiven rezultat,” je tik pred poletom v London dejal  napadalec “čarno-bejlih” Amadej Maroša.

In kaj je to pozitiven rezultat? “Pričakujem zmago z 1:0. Vseeno je, kdo bo zabil gol, samo da je zmaga. Nočemo se obremenjevati s tem, v kakšnem stanju je Tottenham trenutno na domači sceni. Igrajo zelo hiter nogomet, večina akcij gre po sredini, na kar smo se skušali taktično čim bolje pripraviti,” še doda Maroša.

Amadej Maroša.

(Ne)fascinirani nad stadionom

Do besede je prišel tudi strateg prvakov, Ante Šimundža, ki pred odhodom v London svari: “Pomembno je, da fantje ne bodo preveč očarani nad kuliso, v katero prihajajo igrat. Njihova govorica telesa na treningu priča o tem, da si res močno želijo meriti moči z neko višjo ravnijo tekmovanja, z nivojem Premier lige.”

Šimundža poudarja, da igralce na tekmo, v izogib prevelikemu šoku, pripravi že uradni trening na štadionu. “Opazili smo, da Tottenham v Evropi precej rotira ekipo in daje priložnost mlajšim. V kadru je 25 zelo enakovrednih nogometašev,” trener moštva iz Murske Sobote.

Strateg Prekmurcev je tekmo zadnjega kroga Prve lige Telemach prti Kopra (0:0) zaradi kazni NZS spremljal s tribune in dejal, da je po eni strani to dobro, ker je postavitev igralcev videl z nekoliko drugačne perspektive. Na vprašanje, kaj bo jutri potrebno storiti za uspeh, je v šali odvrnil, da je nujen vsaj en gol več od tekmeca.

“Z vidika medijske zanimivosti in tradicije nasprotnika je Tottenham vsekakor največji nasprotnik Mure v zgodovini našega kluba. V Konferenčni ligi bomo kljub vsemu skušali biti konkurenčni. Ne mislimo zdaj priti tja z belo zastavo, uživati v fantastičnem razgledu in igranju himen. Želimo tekmovat in ne zgolj nastopati,” je pristavil Šimundža.

Ante Šimundža
Foto: Uroš Skaza

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!