Vstopnice za zadnjo tekmo Arsenala dosegajo oderuške cene

Nogomet 7. Apr 202314:33 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Nogometaši Arsenala so v letošnji sezoni na dobri poti, da prvič po sezoni 2003/04 osvojijo naslov angleškega prvaka. Tega se zavedajo tudi številni prekupčevalci, saj cena vstopnice za zadnjo tekmo topničarjev v letošnjem prvenstvu proti Wolverhamptonu dosegajo vrtoglave zneske.

Londonska zasedba je vse bližje osvojitvi prvega naslova državnega prvaka po kar 19 letih, saj ima devet krogov pred zaključkom in ob tekmi več pred drugouvrščenim Manchester Cityjem osem točk prednosti. Tako ni prav nič nenavadno, da je zanimanje navijačev za ogled tekem moštva Mikaela Artete izjemno in se le še povečuje. To še posebej velja za njihov zadnji obračun sezone, ko se bodo topničarji 19. maja pomerili proti Wolverhamptonu.

A povečano povpraševanje spretno izkoriščajo nekateri prekupčevalci, poroča CNN, ki dodaja, da cene vstopnic za težko pričakovani obračun v povprečju dosegajo med 1175 pa vse do 65.000 dolarjev. Najdražja vstopnica, ki so jo novinarji CNN našli na spletni strani StubHub, dosega celo neverjetnih 330.000 dolarjev, pa čeprav se sedež nahaja na predelu stadiona za gostujoče navijače.

Član odbora Arsenal Supporters Trust Akhil Vyas priznava, da preprodaja vstopnic predstavlja veliko težavo in obenem zaradi tega izrazil precejšnje razočaranje in frustracijo. “Razumem, da se življenjski stroški povečujejo, a če katerikoli navijač preproda svojo vstopnico, je to nezakonito dejanje in tega ne bi smel početi.”

Foto: Profimedia

Težave se zelo resno zaveda tudi vodstvo premier lige, ki vse navijače poziva, da naj vstopnice kupujejo le neposredno od klubov. “Preprodajalci vstopnice prodajajo brez dovoljenja in običajno po močno napihnjenih cenah. Tega ne počno več le pred stadioni, temveč tudi na spletnih straneh,” so zapisali na spletni strani elitnega angleškega tekmovanja.

Kot poudarja Vyas, je takšno početje zelo težko omejiti, kaj šele preprečiti, saj gre v veliki večini primerov za tuje spletne strani. “Naš nasvet je, da se ljudje izogibajo takšnim spletnim stranem, saj preprosto ne veš, če jim lahko zaupaš.”

Po poročanju CNN je Arsenal samo v letošnji sezoni zaradi “sumljivih dejavnosti” pri preprodaji vstopnic preklical več kot 2000 članarin in blokiral več kot pol milijona IP naslovov. “Zavedamo se, kako neprijetno je, ko se vstopnice pojavijo na neavtoriziranih spletnih straneh in po oderuških cenah. Vse navijače opominjamo, da so vstopnice na voljo le prek naših uradnih kanalov,” so sporočili iz londonskega velikana in pristavili, da najdražja vstopnica za ogled njihovih prvenstvenih tekem stanejo 75,5 funta oziroma 93 dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!