Na slovenskem teniškem nebu zasvetila nova zvezdica

Tenis 6. Apr 202319:45 > 19:48 5 komentarjev
Veronika Erjavec; FOTO: Aleš Fevžer

Slovenska teniška igralka Veronika Erjavec se z dobrimi nastopi v tej sezoni prebija v ospredje. Ljubljančanka bo velikonočni ponedeljek prvič v karieri pričakala med elitno 300-terico igralk na WTA lestvici.

Igralka TK Olimpija se je danes igraje prebila v polfinale splitskega turnirja serije WTT z nagradnim skladom 40.000 ameriških dolarjev.

Eno izmed najbolj obetavnih nemških teniških igralk Nomo Noho Akugue je porazila z izidom 6:3 in 6:0, za finale se bo jutri pomerila proti zadnji preostali domačinki v glavnem delu tekmovanja posameznic, Tari Würth. To je za Erjavec drugi polfinale sezone na turnirjih WTT, enak dosežek ji je uspel tudi v Mariboru pred dvema tednoma, ko jo je ustavila šele dvakratna zmagovalka WTA turnirjev, Danka Clara Tauson.

Lani tak čas je bila Veronika na 631. mestu WTA lestvice, v ponedeljek se ji obeta uvrstitev okoli 290. pozicije, lahko pa tudi višje, če bi polfinale v Dalmaciji nadgradila.

Naravno teniško inteligentna

“Z Veroniko sodelujeva kakšno leto, štartala sva na to, da odigra več tekem. Stvari sva postavila tako, da zdaj igra več (daljših op. a.) točk, na podlagi tega pa v izmenjavah prihaja do idej. Veronika je naravno teniško inteligentna, nek kalup jo zgolj omejuje. Ravno to je naredilo razliko, da sem ji dovolil igrati po svoje,” o preskoku Veronike za Sportklub razlaga njen trener Sašo Pistotnik.

Kot sam pravi, je njegova varovanka še največji napredek naredila na mentalnem vidiku: “Na psihološki pripravi ogromno delava in verjamem, da bo to prineslo uspeh. Cilj ni priti na igrišče in želeti zmago, ampak iti na igrišče in narediti vse, česar si zmožen, potem pa rezultat pride sam.”

Če bi Erjavec v Splitu turnir serije WTT osvojila, bi ji to prineslo uvrstitev okoli 253. mesta na svetu, kar bi Ljubljančanki morda – odvisno od števila odpovedi tekmic – odprlo celo vrata do premiernega nastopa v kvalifikacijah za turnir velike četverice (Roland Garros). Jutri 23-letnico čaka naporen dan, saj bo poleg polfinalnega srečanja posameznic v paru z Makedonko Lino Gjorchesko odigrala tudi finale med dvojicami.

Slovenija ima torej od prihajajočega tedna dalje kar pet teniških igralk v najboljši tristoterici na svetu. Erjavec se pridružuje Tamari Zidanšek, Kaji Juvan, Dalili Jakupović in Nini Potočnik.

Nova pravljica v Milanu/Cortini?

Ime Sašo Pistotnik je marsikateremu ljubitelju športa v Sloveniji dobro znano. Trener Veronike Erjavec namreč tesno sodeluje tudi z deskarko na snegu, Glorio Kotnik. “Z njo sem kot kondicijski trener začel delati pred štirimi leti, ko je bila v zatonu. Vsi so jo odpisali in spraševali, če greva v Peking na olimpijske igre na izlet, potem pa je tam osvojila bron, letos prišla do zmage na tekmi svetovnega pokala. Potrebno je vlagati, športnicam omogočiti, da lahko od sebe dajo svoj maksimum, ne pa vlagati v nekaj, kar stagnira,” je o zgodbi z eno izmed junakinj Pekinga dejal Pistotnik ter nam zaupal, da bo imela pravljica še eno poglavje: “Skupaj greva še na ene olimpijske igre!”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje