Xavi: Katarski šejk bi bil odlična rešitev za Man Utd

Nogomet 23. Feb 202311:21 0 komentarjev
Xavi Hernandez je našel novo, nepričakovano kadrovsko rešitev. FOTO: Guliverimages.

Xavi Hernandez, ki je v Katarju končal igralsko in začel trenersko kariero, pozdravlja morebiten katarski prevzem Manchester Uniteda.

Katarski šejk Jassim Bin Hamad Al Thani je eden od kandidatov za prevzem Manchester Uniteda, kar je na Otoku dvignilo veliko prahu. Zato ne čudi, da je pred današnjo povratno tekmo evropske lige proti Manchester Unitedu trenerja Barcelone doletelo tudi vprašanje o potencialnem kupcu velikana z Old Trafforda.

“Šejka Jassima poznam zelo dobro. Je odličen človek. Zelo odgovoren, resen. Za Manchester United bi bil odlična rešitev. Zelo blizu sva si, o njem lahko govorim le z izbranimi besedami. Prepričan sem, da bi klub popeljal na najvišjo možno raven. Njegov morebiten prihod v evropski nogomet toplo pozdravljam,” je pred tekmo angleškim novinarjem povedal Xavi Hernandez, legendarni nekdanji dolgoletni nogometaš Barcelone, ki je bogato kariero končal v Katarju.

Med letoma 2015 in 2019 je igral za Al Sadd in z njim osvojil štiri lovorike, na klopi tega kluba pa, preden se je vrnil v Barcelono, debitiral tudi v trenerski vlogi. V dveh letih je z njim osvojil kar sedem lovorik.

Avram Glazer je na izhodnih vratih Old Trafforda. FOTO: Guliverimages.

V čigave roke bo šel Manchester United?

Katarski šejk Al Thani, predsednik ene od katarskih bank QIB, naj bi ponudbo za nakup Manchester Uniteda, ki naj bi se gibala okoli pet milijard angleških funtov, že oddal, ob njem pa je do zdaj edini kandidat tudi britanski šef Ineosa Jim Ratcliffe.

Manchester United je od leta 2005 v lasti Američanov, bratov Joela in Avrama Glazerja, ki pa med navijači na Old Traffordu nista najbolj priljubljena, klub pa je v globokih dolgovih. Bližali naj bi se že milijardi evrov.

Manchester United se bo na povratni tekmi 1/16 finala evropske lige pred domačimi navijači proti Barceloni pomeril danes ob 21. uri. Prva tekma se je pred tednom dni na stadionu Camp Nou v Barceloni končala z remijem 2:2.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!