Za tekmo z Italijo se je vrnil iz malonogometnega pokoja

Nogomet 22. Jan 202213:42 > 23. Jan 2022 10:47 1 komentar
Kristijan Čujec je za Slovenijo zabil kar 75 zadetkov.

Slovenska članska futsal reprezentanca v ponedeljek, 24.1., nadaljuje s tekmami na 12. evropskem prvenstvu na Nizozemskem. Ob 17.30 se bodo varovanci Tomija Horvata pomerili z Italijo. Po poškodbi Vrhovca z novo, preizkušeno, močjo. Iz reprezentančnega pokoja se vrača Kristjan Čujec.

Izbrano vrsto je v petek zapustil izkušeni reprezentant Gašper Vrhovec, ki se je poškodoval na četrtkovi tekmi proti Kazahstanu.

Poškodba mečne mišice je take narave, da Vrhovec ne more nadaljevati prvenstva in pomagati reprezentanci. Selektor Tomislav Horvat je nemudoma reagiral.

Reprezentanci se je v soboto pridružil izkušeni reprezentant Kristjan Čujec, ki je decembra sicer odigral poslovilno tekmo v reprezentančnem dresu, ob zadnjih dogodkih pa je eden najbolj prepoznavnih slovenskih futsal reprezentantov vseh časov pripravljen pomagati reprezentanci na evropskem prvenstvu. Istočasno se je reprezentanci v Groningenu pridružil tudi Klemen Duščak.

Prepoznal je izredne razmere

“Gašper Vrhovec se nam je žal poškodoval. Stalno pa nad nami visi nad nami nevarnost covid-19 testov. Zato sem se odločil, da pokličem Kristjana Čujca in ga prosim, da nam pride pomagat. Na tem mestu iskrena hvala Kristjanu, ki je prepoznal, da smo v težavah, zato se je odločil, da pride in pomaga, čeprav je že končal z igranjem v reprezentanci,” je spremembo v reprezentanci pojasnil selektor Horvat.


“Zazdelo se mi je prav, da pridem pomagat reprezentanci, tem fantom, s katerimi smo igrali skupaj praktično celo kariero. Zato sem se odzval temu vabilu selektorja Tomislava Horvata, ki me je poklical. Potem so stekla usklajevanja: naprej sem se usedel z družino, potem pa je svoje dodal še moj delodajalec. Hvala podjetju Polycom in direktorju Iztoku Novaku, ki mi je omogočil, da nemudoma odidem na Nizozemsko,” je dodal Kristjan Čujec, ki je v dresu članske reprezentance Slovenije zbral 126 tekem, dosegel je 75 golov.

To bo zanj že šesto evropsko prvenstvo, do sedaj je dosegel pet golov.