Zadnjih dvajset minut slišali le slovenske viže (VIDEO)

Euro2024 17. Jun 20245:00 3 komentarji

Po tekmi slovenske reprezentance z Dansko (1:1) v prvem krogu predtekmovalne skupine C evropskega prvenstva je pred novinarje stopil Andraž Šporar. Dejal je, da v slačilnici niti slučajno ni prevladoval občutek, kot da bi proti Danski zmagali.

Kljub pohvalam ob remiju z Danci in mnenju, da je točka lepa popotnica za nadaljevanje turnirja, je Andraž Šporar na trdnih tleh.

“Lepo počasi, po vrsti, ničesar ne želim zacoprati,” je svojo vraževerno plat spet dokazal napadalec Panathinaikosa. Na naše vprašanje, če je v slačilnici po tekmi prevladoval občutek zmagoslavja, je slovenska “devetica” odvrnila: “Ne, ker nismo zmagali, je bilo pa vzdušje vseeno dobro. Če bi dal jaz ali kdo drug še kakšen gol, potem bi vsekakor lahko govorili o takem občutku (smeh).”

“Dobili smo vtis, še enkrat več, da lahko tekmujemo s takimi reprezentancami, kot je Danska, pa tudi proti podobnim,” je nadaljeval 30-letni Ljubljančan in nam podal svoje mnenje o ponavljajočih se dvobojih z nordijskim tekmecem: “Vedno, kadar se merimo z njimi, menim, da so naše možnosti, v odstotkih gledano, 50 proti 50. Vsaj jaz njih ne vidim v vlogi favorita.”

Andraž Šporar
FOTO: Profimedia

Ni bil svež. “Noge so težke. Verjetno ste videli, da smo dali na igrišču od sebe res vse. Po sezoni igramo Euro, ampak tako kot pri nas, imajo težke noge tudi ostali. Vsako tekmo bomo šli ‘na glavo’,” je še obljubil.

O čem je še govoril Andraž Šporar:

O svojem zornem kotu:

Izjemno težka tekma, a bi rekel, da je 1:1 pravičen rezultat. Danci so imeli pri vodstvu še eno zelo lepo priložnost, ki jo je  Jan Oblak fantastično rešil. Od takrat dalje smo prevzeli niti igre, nizali priložnosti in na koncu bi res lahko celo zmagali. A če pogledamo vseh 90 minut, je nam pripadel drugi polčas, njim pa prvi, zato je delitev točk poštena. Obe reprezentanci premoreta ogromno kakovosti.

O vrzelih:

Vsekakor bi lahko njihove “luknje” zadaj bolje izkoristili. Že prvi polčas je nakazal, da so zadaj izjemno ranljivi.

O golu:

Evrogol Erika Janže. Resnično mu od srca privoščim zadetek. Od takrat naprej je bilo vse lažje.

O olimpijskem načelu:

Pred tekmo je bila prisotna pozitivna trema. Vidi se, da premoremo dovolj kakovosti za igranje na takšnem tekmovanju. Pa ne le, da sodelujemo, ampak tekmujemo za točke. Nihče ne sme imeti strahu.

O trenutkih pred tekmo:

Ko 15 tisoč slovenskih navijačev zapoje v en glas, mi grejo dlake pokonci, naravnost fantastično. Tudi Dance lahko pohvalimo, bilo jih je verjetno precej več, a se je naših gledalcev bolj slišalo. Odlična podpora, zlasti zadnjih 20 minut smo slišali samo Slovence.

O nadaljevanju EP:

Nihče ne čuti breme. Iz našega zornega kota vsaka točka prinaša tri točke. Kljub temu, da prvi polčas ni bil na zadovoljivi ravni in je morda tako delovalo, pred srečanjem nismo čutili niti bremena, niti nervoze ali treme. Imamo pozitiven rezultat.

Fantasy: potegujte se za nagrade

Evropsko nogometno prvenstvo kot enega od športnih vrhuncev leta poglobljeno spremljamo tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.  Potegujte se za nagrade, zagotovili so jih McDonald’s, Shoppster, Pattex in Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje