Zakaj je Nagelsmann čez noč “dobil nogo” pri Bayernu?

Nogomet 24. Mar 202312:55
Foto: Profimedia

Nogometni svet je včeraj presenetila novica, da klop münchenskega Bayerna pred najpomembnejšimi tekmami sezone zapušča Julian Nagelsmann. V javnost prihaja vse več informacij o tem, zakaj se perspektivni nemški trener poslavlja z mesta glavnega trenerja bavarskega velikana.

Vse bolj jasno je, da je bila odločitev münchenskega Bayerna, da se še pred nadaljevanjem sezone poslovi od Juliana Nagelsmanna, sprejeta zelo na hitro in nepričakovano. Iz Nemčije tako prihajajo celo informacije o tem, da je tudi 35-letni nogometni strokovnjak o vsem skupaj izvedel iz medijev, saj si je v teh dneh vzel nekaj odmora za smučarski oddih.

A njegov dopust bo očitno precej daljši, kot si je predstavljal nekdanji trener Leipziga, ki po poročanju nemških medijev že nekaj časa ni v najboljših odnosih z vodstvom kluba, natančneje z direktorjem Oliverjem Kahnom in športnim direktorjem Hasanom Salihamidžićem.

Odnosi v vrhu piramide nemškega velikana niso rožnati. Ceno bo, kakopak, plačal trener. Foto: Guliverimages

Da le ne bi zamudili Tuchla …

Nagelsmann je imel težave tudi v slačilnici. Še posebej problematičen naj bi bil njegov odnos s Sergem Gnabryjem in Leroyem Sanejem, igralci naj ne bi bili zadovoljni niti z njegovim javnim obtoževanjem, da imajo v garderobi “krta”, ki informacije izza štirih sten nosi v javnost.

Imajo pa pri Bayernu še en zelo konkreten razlog, zakaj so tako pohiteli s trenersko menjavo in v zaključku boja z dortmundsko Borussio v Bundersligi in pred četrtfinalnima dvobojema z Manchester Cityjem v Ligi prvakov zamenjali vodjo stroke. Na svoji klopi si namreč Bavarci želijo Thomasa Tuchla, ki pa je vroč kandidat tudi za mesto glavnega trenerja pri madridskem Realu, kjer se po sezoni najverjetneje poslavlja Carlo Ancelotti. 

In dobili ga bodo nekdanji trener Chelseaja je namreč ponudbo nemškega velikana že sprejel in bo v kratkem podpisal pogodbo do poletja 2025.