Žan Majer zapušča Lecce, a ostaja v Italiji

Nogomet 31. Jul 202211:54 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Slovenski nogometni vezist Žan Majer, ki je pred leti zbral tudi nekaj nastopov za slovensko reprezentanco, bo kariero nadaljeval pri italijanskem drugoligašu Reggini. Tja ga je poslal njegov dosedanji klub Lecce, sicer novopečeni član italijanske elite, ki je prestop potrdil na svoji spletni strani.

Tridesetletni Majer je v karieri igral še za Aluminij in Domžale, iz slednjih pa je po podatkih Transfermarkta leta 2017 za 250.000 evrov prestopil k Rostovu. Njegovo trenutno tržno vrednost omenjeni portal ocenjuje na 1,7 milijona evrov.

Nova sezona italijanske druge lige oziroma serie B se bo začela 12. avgusta, za zdaj pa so ob Majerju člani ekip iz tega ranga tekmovanja tudi Aljaž Tavčar (Ascoli), Kristjan Matošević (Cosenza), Rok Vodišek (Genoa), Matija Boben (Ternana) in Domen Črnigoj (Venezia).

Člana drugoligaša Parme sta sicer Jasmin Kurtić in Martin Turk, ki pa sta do konca sezone 2022/23 posojena grškemu Paoku oziroma italijanskemu tretjeligašu Reggiani.

Serie A pa se bo začela 13. avgusta, za zdaj pa bodo v njej slovenske barve zastopali Samir Handanović (Inter), Josip Iličić, ki pa je na pragu odhoda iz Atalante, Leo Štulac in Petar Stojanović (oba Empoli) ter Jaka Bijol in Sandi Lovrić (oba Udinese).