Zgodilo se je nepredstavljivo: Pochettino menjal Messija

Nogomet 20. Sep. 20219:38
Delite:
Foto: Guliverimage

Paris Saint Germain je v derbiju 6. kroga francoske lige premagal Lyon (2:1). Tekma verjetno ne bi bila nič posebnega, če se ne bi zgodila 72. minuta, ko je Mauricio Pochettino iz igre potegnil Lionela Messija, ki je bil ob tem iskreno, res iskreno začuden in se s svojim rojakom ni rokoval.

“Trenerji smo tu zato, da sprejemamo odločitve, ki so najboljše za ekipo. To je naša naloga. Na voljo imamo ogromno odličnih nogometašev in tako sem se odločil. S tem se lahko igralci strinjajo ali ne. Logično je, da nogometaš ni bil zadovoljen, ampak po pogovoru z njim je vse v najlepšem redu,” reakcijo Messija ob zamenjavi komentiral Pochettino.

Če bi se takšna stvar zgodila v Barceloni, bi bil Pochettino ob Messijevem vplivu verjetno že bivši. Tudi sicer se predvsem na družbenih omrežjih že pojavljajo ugibanja o tem, kako bo nekdanji strateg Tottenhama v prihodnje reševal tenzije z in med svetovnimi zvezdniki najvišjega formata.

Kakorkoli obrnemo, Pochettinov “joker” s klopi Mauro Icardi je v zaključku tekme zadel za zmago Parižanov in ekipi prinesel zelo pomembno zmago. Vseeno tudi to ostaja v senci dogajanja dogodka iz 72. minute, kar še dodatno dokazuje, da tu in tam nogometne menjave niso nekaj tako obstranskega, kot se zdijo. 

Komentari

Vaš komentar