Celjani lovili Medveda, Ljubljančani sodnike

Nogomet 19. Sep 202111:31 > 12:46

V Stožicah je prvič završalo že pred začetkom obračuna 9. kroga nogometne Prve lige Telemach med Olimpijo in Celjem. Športno javnost je na noge spravila zaključna točka Slovenije proti Poljakom. Kmalu po začetku tekme je sledil še en krik navdušenja navijačev. Tokrat video sodnik ni kvaril veselja Slovencem, ki so se uvrstili v veliki finale evropskega prvenstva v odbojki. Nogometni VAR je bil prisoten tudi v Stožicah, dela je imel bistveno manj kot video sodnik v Katowicah, kljub temu pa je bil obračun Ljubljančanov in Celjanov izjemno zanimiv. Z golom Almedina Ziljkića so ga dobili nogometaši Olimpije (1:0).

“Bojna sekira je že zakopana. Z Žanom sva se pogovorila in zgladila spor. Napadalec seveda ni zadovoljen, ko je zamenjan, sam pa sem iskal nove rešitve v napadu. Na klopi sem imel še Soklerja in Žižka, ki sta izvrstna nogometaša in sta tokrat dobila priložnost,” je na tiskovni konferenci po tekmi razmišljal celjski trener Agron Šalja.

Zakaj sta morala strateg gostov in napadalec Celjanov Žan Medved skozi pogovor umirjati strasti? V 60. minuti je Šalja svojega napadalca potegnil iz igre, Celjska 55-ica pa je že na igrišču vse skupaj pospremila zelo burno. Ob prihodu na klop se je Medved zelo bežno rokoval s trenerjem Celjanov, ki mu je nato sledil proti klopi, kjer ga je pošteno “zagrabil” in mu napel nekaj besed, ki niso najbolj primerne za tipkovnico.

Foto: Posnetek zaslona SK

Da odnosi med Šaljo in Medvedom niso rožnati, je slabo varovana skrivnost v slovenskih nogometnih krogih. Tudi samozavest napadalca Celja, kljub zadetku proti Domžalam, ni na želenem nivoju, kar je razkrila zapravljena stoodstotna priložnost v zaključku prvega polčasa. V takšnih konfliktih je navadno zmagovalec trener, dober pokazatelj tega, kako skrhan je odnos med Šaljo in poletno okrepitvijo grofov pa bo tudi ta, ali bo Medved začel prihajajoči štajerski derbi proti Mariboru.

Dva gola je na devetih tekmah v tej sezoni za Celjane dosegel Žan Medved.

Strokovni štab Olimpije v slabo voljo spravljal Jug

Na trenutke je bilo vroče tudi na ljubljanski klopi. Savo Milošević in sodelavci so bili izrazito nezadovoljni s sojenjem Mateja Juga, ki je moral tako v prvem kot tudi drugem polčasu miriti strasti na ljubljanski klopi. Že v 47. minuti je v domači zasedbi rdeče videl Mihael Pavlovič, Ljubljančani pa so burno odreagirali na večino Jugovih odločitev.

10 rumenih kartonov je včeraj zvečer pokazal Matej Jug, od tega dva ljubljanski klopi.

Po tekmi so Miloševićevi sodelavci na pol za šalo, a verjetno bolj zares, celo predlagali, da pred Sportklubove kamere na kratek pogovor povabimo sodnike. Zanimiva ideja, a verjetno obstaja razlog, da možje v črnem po tekmah ne dajejo izjav niti v medijsko najbolj izpostavljenih nogometnih tekmovanjih …

Težava Celjanov so nihanja v igri

V tej sezoni zelo ambiciozni Celjani so v zadnjem obdobju vendarle nanizali nekaj zmag. Tudi Savo Milošević je pred tekmo priznal, da so njihovi nasprotniki v vzponu, toda tokrat predvsem celjski napadalci niso imeli svojega večera. Šepala je tudi sama organizacija napadov, z izjemo priložnosti Begića v drugem polčasu Celjani kljub igralcu več niso ogrožali vrat Vidmarja.

V obup je goste spravljal tudi Mustafa Nukić, ki je izkušeno zadrževal dolge podaje iz zadnje vrste Olimpije ter s tem onemogočal kontinuirane napade Celjanov ter obrambi Zmajev, ki sta ji odlično poveljevala Uroš Korun in predvsem s tekme v tekmo boljši Đorđe Crnomarković, omogočal prepotreben oddih.

Parada Olimpijinih mladeničev

Prigarana zmaga za zmaje prihaja ob pravem trenutku. Še posebej zato, ker Ljubljančani zaradi bolezni in kartonov niso mogli računati na vsaj dva nepogrešljiva člena začetne enajsterice Antonia Mlinarja Delameo in Timija Maxa Elšnika. Olimpija je tri točke tako vpisala z zelo pomlajeno zasedbo.

Na klopi zmajev je namreč sedelo kar šest nogometašev, ki so rojeni po letu 2000, še dva, Mihael Pavlović in Svit Sešlar pa sta bila celo v udarni postavi. Včeraj je prve minute na prvoligaških zelenicah okusil Nemanja Gavrić, ki je še prejšnji teden treniral z mladinci Olimpije.

“To je nekaj k čemur stremimo in kar je dobro ne le za prihodnost Olimpije, ampak za celoten slovenski nogomet. Na teh fantih je, da še naprej trdo delajo in se dokazujejo. Ob teh priložnostih ne smejo poleteti, ampak morajo ostati na realnih tleh. Zadovoljen sem z njihovim napredkom,” je o ljubljanskih mladeničih po tekmi razmišljal Savo Milošević.

Olimpija ima torej na svojem računu prigarane tri točke, Celjani pa ob ničli domov odhajajo še s skrhanimi odnosi. Časa za umiritev strasti ne bo veliko, že v četrtek grofe čaka štajerski derbi z Mariborom. Olimpija v derbiju ljubljanske kotline že v sredo pričakuje Domžale. A do takrat, v to smo prepričani, se bo zgodilo še marsikaj …

Komentari

Vaš komentar