Žiga Kous zaupal pravilno izgovorjavo trenerjevega priimka

Nogomet 24. Jan 202220:48 > 21:04 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Damir Čontala, nov obraz na klopi murskosoboške Mure. Kako se pravilno izgovori priimek slovenskih prvakov? Odgovor je v oddaji Pod Prečko podal eden od njegovih varovancev Žiga Kous.

Član Mure Žiga Kous je v javljanju iz turškega Beleka dejal, da priprave potekajo po načrtu, o čemer je pričal tudi njegov nasmejan obraz.

O konceptu svojega novega šefa strokovnega štaba ni želel razglabljati, je pa ekipi oddaje Pod prečko zaupal pravilno (prekmursko) izgovorjavo priimka človeka, ki je na vročem stolčku aktualnih prvakov zamenjal Anteja Šimundže. “Pravilno je Damir Čontála,” je dejal Kous.

Video:

Kdo je Damir Čontala?

Damir Čontala je rojen pred 37 leti v Murski Soboti. Celoten nogometni mladinski stalež je prebil prav pri Muri, pri kateri je začel svojo nogometno pot, in je njen otrok.

Pozneje je Fazanerijo zapustil in članski nogomet igral v tretji ligi, bil je član Tromejnika, kratek čas pa igral tudi za Tišino. Za Tromejnik je uspešno igral nekaj let in bil v sezoni 2012/13 s 23 zadetki tudi najboljši strelec 3. slovenske lige vzhod.

Foto: NŠ Mura

Z igranjem nogometa je zaključil sezono za tem, njegova tretjeligaška statistika je bila ob tem precej polna. V 120 tekmah je ta nekdanji napadalec dosegel 79 golov.

Pri Tromejniku je potem začel tudi trenersko pot. V tretji ligi je v sezoni 2016/17 z njim pristal na šestem mestu, sezono za tem pa tekmovanje končal kot sedmi.

Potem se je leta 2018 vrnil v svoj nekdanji klub. Pri Muri je prevzel kadetsko ekipo. Vodil jo je v sezonah 2018/19, 2019/20 in del sezone 2020/21, ko je bil priključen članski ekipi.

Po odhodu Anteja Šimundže mu je vodstvo Mure nekoliko nepričakovano ponudilo trenersko taktirko aktualnih prvakov. Več o tem …