Zimska preobrazba Josipa Iličića (VIDEO)

Nogomet 23. Jan 20237:01 1 komentar
Foto: Uroš Skaza

Čeprav uradno Maribor v zimskem prestopnem roku še ni pripeljal nobene okrepitve, je očitno še kako močno našel kar znotraj obstoječega kadra. Josip Iličić v januarju že na pogled deluje bistveno bolje fizično pripravljen, kot je bil na nekaj odigranih tekmah jesenskega dela. Preobraženi "Jojo" pa bi lahko bil jeziček na tehtnici, ki bo skrbel, da bo nogometna pomlad obarvana v vijoličaste barve. Preverili smo, kaj se skriva za telesno preobrazbo legendarne 72-ice.

“Skozi kariero sem se naučil, da moram iti iz dneva v dan, iz tedna v teden. Nogomet je nepredvidljiv. Trener me razume, vrnil se bom, ko bom pripravljen. Pričakovanja so velika, ampak vajen sem nase prevzemati breme in tudi tokrat ga bom. Želim si, da se v tem dresu, s tem priimkom in številko na hrbtu pokažem v najboljši luči. To pa bom lahko, ko bom stoodstotno pripravljen.”

Tako je sredi oktobra, ko je znova odprl mariborsko poglavje, v pogovoru za oddajo Pod prečko razmišljal Josip Iličić. V začetku novembra se je nato ponovno predstavil v vijoličastem dresu. Ob visoki zmagi proti Muri (5:1) je s kilogramom, dvema ali tremi preveč odigral nekaj minut. Kljub temu da je bila njegova pripravljenost daleč od optimalne, je 34-letnik hitro pokazal in dokazal, kakšna dodana vrednost Maribora bi lahko bil v prihodnosti.

Josip Iličić
Vrnitev v slovensko ligo je kronal z zadetkom na prvi tekmi po povratku. Foto: Jure Banfi

Iličićeva telesna preobrazba

Zdaj so za Iličićem prve daljše priprave po povratku v Ljudski vrt. In že na prvi pogled jih je dočakal bistveno bolje pripravljen, kot je bil še pred dobrim mesecem. Kilogrami so odšli, ostala pa je nogometna kvaliteta. 34-letnik deluje precej bolj lahkotno kot jeseni, njegovo gibanje po igrišču in govorica telesa vse bolj spominjata na Iličića iz najboljših časov. 

Fotogalerija: Iličić na tekmi s Čukaričkim

Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza

Tudi tekma s Čukaričkim je pokazala, kdo je Josip Iličić. S svojim nogometnim znanjem na tem nivoju močno, močno izstopa. Potem ko so najprej srbski nogometaši nekdanjega člana Atalante skušali zaustavljati s prekrški, so kmalu ugotovili, da je enostavno bolje stopiti kakšen korak stran od njega, sicer se bodo hitro znašli v težavah.

Krznar: Iličić je s pripravami začel prej kot ostali

A v življenju in nogometu nič ne pride samo od sebe. Kot nam je po tekmi s Čukaričkim razkril trener Maribora Damir Krznar, je za Iličićem zelo naporno obdobje, v katerem je dokazal, kako zelo željan je ponovne vrnitve v optimalno formo. 

“Moram pohvaliti njegovo vnemo, res je pravi profesionalec. S pripravami je začel prej kot ostali, deset dni je delal po posebnem programu z našim kondicijskim trenerjem, posebej je delal tudi s trenerjem Željkom Filipovićem. Individualno delo nadaljuje tudi skozi priprave, vsak igralec dobi določene dodatne treninge in Josip jih je za zdaj zares oddelal stoodstotno. Verjamem, da bo tako nadaljeval, biti pa moramo pozorni, da ne pride do poškodb,” razmišlja trener Maribora.

Tokrat je svojemu varovancu namenil prvi polčas, za polne obremenitve dolgoletni slovenski reprezentant vendarle še ni nared.

“Ni še pripravljen za 90 minut, a kot večkrat poudarjam in kot sem pojasnil tudi Josipu, ga potrebujemo vsaj za 60 minut. Na ta nivo mora priti tekom priprav, potem pa bo skozi tekmovalno obdobje zagotovo še napredoval in konkuriral za to, da na igrišču preživi vseh 90 minut,” pripravljenost svojega varovanca pokomentira Damir Krznar, ki se dobro zaveda, kakšna dodana vrednost njegove ekipe bo v drugem delu sezone zdrav, telesno dobro pripravljen in maksimalno motiviran Josip Iličić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje