Žvižgi za najboljšega vratarja sveta, posredoval je Drogba

Nogomet 31. Okt 20238:50 1 komentar
Foto: Profimedia

Na včerajšnji podelitvi zlate žoge, ki je še osmič romala v roke Lionela Messija, so v Parizu podelili še nekatere druge individualne nagrade. Priznanje Leva Jašina za najboljšega vratarja sveta je prejel vratar Argentine Emiliano Martinez, a francosko občinstvo v dvorani tega ni sprejelo z navdušenjem. Neotesance je moral miriti celo legendarni Didier Drogba.

Lanskoletnega poraza v finalu svetovnega prvenstva proti Argentini Francozi očitno še niso povsem preboleli. Dokaz tega je včerajšnja podelitev nagrade zlata žoga, ki jo organizira revija France Football. Na njej je nagrado za najboljšega vratarja sveta prejel vratar Aston Ville in argentinske reprezentance Emiliano Martinez, česar pa občinstvo v dvorani še zdaleč ni sprejelo z navdušenjem.

Martinez je bil namreč eden od junakov argentinske zmage proti Franciji v finalu svetovnega prvenstva, ko je s sijajnim posredovanjem v izdihljajih tekme zaustavil poizkus Randala Koloa Mouanija, nato pa še ubranil dva strela z bele točke v seriji enajstmetrovk.

Ob predvajanju posnetka znamenite obrambe je dvorana, polna Francozov, začela žvižgati, ob tem pa je strasti miril tudi podeljevalec nagrade, legendarni Didier Drogba, ki je zahteval spoštovanje do izjemnega športnika, ki je svoji državi priigral največjo lovoriko sveta.

#related-news_1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje