ACH Volley in Merkur Maribor kadrujeta naprej

Odbojka 6. Jul 20219:21 > 11:39
Matej Kök (na fotografiji desno) je podaljšal pogodbo z ACH-jem.

V klubu ACH Volley Ljubljana pozdravljajo novo igralsko okrepitev. Na položaju sprejemalca se ljubljanski ekipi pridružuje 20-letni Nemanja Peruničić. Poleg nove okrepitve v klubu prav tako na mestu sprejemalcev ostajajo Matej Kök, Jan Pokeršnik in Jure Okroglič. Medtem so iz državnega prvaka Merkur Maribora sporočili, da bosta v prihodnji sezoni njihove barve še naprej branila 25-letni Žiga Donik in 17-letni Rok Bračko. Oba sprejemalca imata s klubom še veljavno pogodbo, Bračko pa se v Maribor vrača po enoletnem igranju za Hoče.

198 centimetrov visoki Nemanja Peruničić lahko igra tako na mestu sprejemalca kot tudi na mestu korektorja, kar daje igralski zasedbi oranžnih zmajev še dodatno širino in možnost drugačnih kombinacij. V dosedanji karieri je Peruničić zastopal barve Budućnosti iz Podgorice, prav tako pa je že leta 2019 s črnogorsko reprezentanco nastopal na evropskem prvenstvu, ki se je med drugim odvijalo tudi v Sloveniji, so Ljubljančani ob novi okrepitvi zapisali na klubski spletni strani.

Ob sklenitvi sodelovanja je Peruničić dejal: “Navdušen sem ob sklenitvi sodelovanja s tako renomiranim klubom, kot je ACH Volley. Lahko bi rekel, da so se mi uresničile sanje. Gre za moj prvi klub v tujini, ki pa je zelo organiziran, tako da si ne bi mogel želeti boljšega okolja. Tudi ekipa, sestavljena za naslednjo sezono, je močna in bo konkurenčna v vseh tekmovanjih.”

Misli ob podaljšanju sodelovanja je sklenil tudi 24-letni Matej Kök, za katerega bo naslednja sezona tretja v oranžnem dresu: “Po rezultatsko manj uspešni lanski sezoni je motivacija za naslednjo še toliko večja. V ekipi je kar nekaj novih obrazov, s katerimi bomo naredili vse, da vrnemo lovorike v Ljubljano.”

Z novo okrepitvijo in podaljšanjem sodelovanja s tremi odbojkarji je ekipa sestavila jedro igralcev, s katerimi ima klub visoke cilje v prihajajoči sezoni, so še sporočili Ljubljančani.

Donik in Bračko ostajata v Merkurjevem dresu

Mesto sprejemalca so zapolnili tudi pri Mariboru. Državni prvaki so namreč sporočili, da v bosta v sezoni 2021/22 v vijoličnih barvah še naprej nastopala Slovenca Žiga Donik in Rok Bračko, ki se vrača po enoletni posoji v Hočah.

“V novi sezoni si želimo ponoviti odlične rezultate v domačem prvenstvu, srednjeevropski ligi in pokalu. Stopnička višje bo nastop v Ligi prvakov, kjer je naša želja čim bolje konkurirati uveljavljenim evropskim klubom. Ekipa bo od lanske sezone precej spremenjena, saj je nekaj igralcev sklenilo kariero. Verjamem, da se bomo z novimi igralci dobro ujeli in nas bo ponovno krasil izjemen ekipni duh,” je ob novici dejal Donik.

Nekoliko manj besed je navijačem namenil Bračko: “Zadovoljen sem, ker se spet vračam v Maribor. Veselim se prihajajoče sezone, saj nas čakajo težke in dobre tekme, sam pa si bom poizkušal priboriti čim več časa na igrišču.”

Zadovoljstvo z nadaljevanjem kadrovanja pa je pokazal tudi glavni trener ekipe iz štajerske prestolnice. “Žiga je imel v lanski sezoni zelo pomembno vlogo v ekipi Merkur Maribora in tako bo tudi letos, saj gre za zelo kvalitetnega igralca, delavca in karakterno pravega igralca. Rok je bil v prvi ekipi že lansko sezono – nato je sledila posoja v Hoče, gre za zelo mladega in enega najboljših igralcev na sprejemalski poziciji. Na Roka resno računamo že v tej sezoni in seveda imamo z njim tudi dolgoročne načrte,” je sklenil Sebastijan Škorc.

Komentari

Vaš komentar