ACH Volley Ljubjana na krilih Šketa povozil ekipo iz Gradca

Odbojka 25. Jan 202211:07 0 komentarjev
Foto: Alen Hodžić

Na tekmi 17. kroga srednjeevropske lige MEVZA sta se v ljubljanski Hali Tivoli pomerila domači ACH Volley Ljubljana ter eden izmed treh avstrijskih predstavnikov v ligi, ekipa UVC Holding Graz. Ljubljančani so upravičili vlogo favorita in po uri igre slavili z rezultatom 3:0 (14, 17, 17), ter tako zabeležili že 32. zaporedno zmago v sezoni.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so tekmo začeli v spremenjeni postavi, kot smo jo bili vajeni na večini dosedanjih tekem. Na mestu korektorja je zaigral Alen Šket, ki je tako zamenjal Nikolo Gjorgieva, kateremu je trener Kašić namenil počitek. V prvem nizu je bil najbolj razigran Nemanja Mašulović, s šestimi točkami, poleg Šketa najbolj učinkovit igralec uvodnega dela, v katerem so bili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana 100% v napadu.

V drugem delu se je potem v napadu razigral tudi kapetan Jan Pokeršnik in do 12 točke uspešno zaključil štiri napadalne akcije. Gostje so se po zaostanku 1:8 nato še najbolj približali na dve točki (18:16). Dva uspešna napada Šketa in as Rutarja, ki je v drugem nizu zamenjal Videčnika, sta odbojkarje ACH Volleyja ponovno oddaljila na šest točk prednosti (23:17) in niz je bil odločen.

Udarno so ljubljanski odbojkarji začeli tudi tretji niz in po dveh asih nezaustavljivega Šketa povedli s 3:0. Še dva uspešna napada Šketa sta zmaje oddaljila na velikih pet točk prednosti (6:1) ter ohranjali lepo prednost. Novo, že 32 zmago v sezoni so ljubljanski odbojkarji dosegli po napaki Kemala Imširovića na začetnem udarcu.

“Kljub temu, da smo že uvrščeni na zaključni turnir Mevze je vsaka zmaga dobrodošla. Danes smo zelo dobro stali na igrišču in nismo dopustili, da bi nas nasprotnik resneje ogrozil. Ob napornem ritmu tekem je pomembno, da imamo v ekipi dovolj širine, s katero trener razpolaga in nas igralce rotira ter s tem ohranja kolikor se da spočite,” je po 32. zmagi sezone povedal igralec ACH Volleya, Alen Šket.

ACH Volley Ljubljana : UVC Holding GRAZ 3 : 0 (14, 17, 17)

Ljubljana – športna dvorana Tivoli,
gledalcev: 50,
sodnika: Rajković, Brlas (oba Hrvaška).

ACH Volley Ljubljana: Šket 20, Rutar 1, Mašulović 13, Todorović, Peruničić 4, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev, Pokeršnik 13, Videčnik 1, Kök 5.
Trener: Mladen Kašić.

UVC Holding GRAZ: Mikulass Koch 2, Imširović 1, Zehner (L), Ladner 2, Scheucher 1, Kratz 8, Keen, Ochaya 3, Reiter, Sablatnig 4, Drobnič 10, Kuhl.
Trener: Robert Koch.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!