ACH Volley med najboljših osem v pokalu Challenge

Odbojka 19. Jan 202223:59 > 20. Jan 2022 13:58 0 komentarjev
Foto: ACH Volley

ACH Volley je na povratnem obračunu osmine finala Pokala Challenge s suverenih 3:0 (-21, -17, -15) zmagal v Bukarešti in potrdil napredovanje v evropskem tekmovanju. Oranžni zmaji so na prvi tekmi v Tivoliju zmagali s 3:1 v nizih, zato so v teoriji v Bukarešti potrebovali le dva niza, a Ljubljančani so tudi na povratni tekmi prišli do zmage in gladkega napredovanja.

Oddali niso niti enega. To pomeni, da so že med osem najboljših v Challenge pokalu za sezono 2021/2022. Gre za že trideseto zmago ljubljanske ekipe v tekoči sezoni, od poletja dalje varovanci Mladena Kašića niso niti enkrat samkrat izgubili, še najbližje pa so bili v domačem pokalnem tekmovanju, ko so v finalu s 3:2 porazili OK Merkur Maribor.

Domače pokopale lastne napake

Napredovanje Ljubljančanov v Bukarešti ni bilo niti za trenutek ogroženo. Od začetka do konca so nadzorovali položaj, bili ves čas v vodstvu. V prvem nizu so jim pri tem izdatno pomagali domači igralci. Statistično so bili sicer za odtenek boljši v večini elementov, pokopale pa so jih lastne napake, teh so naredili kar 11.

Ljubljančani so sredi niza povedli za štiri točke (12:8), domači so se jim nekajkrat povsem približali, toda dohiteli jih niso, niz se je končal z izidom 21:25.

V drugem nizu so Romuni kakovostnejšega tekmeca nekaj časa še lovili, ko pa je drugič za servisno črto prišel Matic Videčnik in poskrbel za vodstvo gostov 15:11, pa je njihov odpor začel pešati. V nizu so prišli do 17 točk, še slabši pa so bili v tretjem, ko takoj zaostali z 0:3 in 1:5, nato pa se je razlika dolgo časa le še višala. Gosti so imeli že 13 točk prednosti (6:19), v zaključku pa vendarle dopustili, da so jo domači nekoliko znižali.

Nikola Gjorgiev je bil s 14 točkami najučinkovitejši igralec tekme, Alen Šket jih je dosegel 12, od tega tri z asi, Videčnik pa devet, eno z asom in tri z bloki.

Tekmec oranžnih zmajev v četrtfinalu bo portugalska ekipa Fonte Bastardo Azores, ki so bili v osmini finala na obeh tekmah boljši od grškega Paoka.

Pokal Challenge, 1/8 finala, povratna tekma:

Sreda, 19. januar:
Steaua – ACH Volley 0:3 (-21, -17, -15) /1:3/

Steaua: Radunović 5, Lakčević, Ghionea, Peta 7, Lopar 7, Dumitru 1, Ocunschi, Romanescu, Iftime 2, Vologa 3,
Matei 12, Miron, Montea, Kostić.

ACH Volley: Pernuš, Šket 12, Rutar 2, Mašulović 7, Todorović 1, Peruničić 1, Okroglič 4, Kovačič, Gjorgiev 14, Pokeršnik 1, Videčnik 9, Kök

//izid prve tekme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!