ACH Volley poka od ponosa: Uspel mu je veliki met

Odbojka 31. Mar 202215:42 > 20:49
Foto: CEV

ACH Volley se je še pred koncem sezone dogovoril z enim najobetavnejših slovenskih mladih odbojkarjev, 17-letnim Luko Marovtom. Podpisal je dolgoročno, štiriletno pogodbo.

Mladi odbojkar iz Braslovč,  ki je do zdaj igral za SIP Šempeter, ima za seboj že vrsto odmevnih uspehov, med katerimi izstopa osvojitev naslova evropskega prvaka s slovensko odbojkarsko reprezentanco do 17 let. Luka si je z odličnimi predstavami pri zgodovinskem dosežku za slovensko odbojko prislužil tudi laskavi naziv najboljšega sprejemalca evropskega prvenstva.

“Težko se bi bilo zavrniti vabilo kluba, kot je ACH Volley. Zavedam se, da je pred mano še dolga in težka pot, vendar sem na to pripravljen,” je ob podpisu pogodbe z oranžnimi zmaji povedal mladi slovenski reprezentant.

Foto: ACH Volley Ljubljana

“Luka ima potencial primerljiv z najbolj prepoznavnimi odbojkarji”

Podpis z velikim slovenskim talentom so z navdušenjem pozdravili tudi vodilni možje pri ACH Volleyju.

“Smo zelo veseli, da se mladi slovenski igralci, tako kot so se v preteklosti, odločajo za ACH Volley Ljubljano in se pri nas razvijajo v odlične odbojkarje svetovnega ranga. Luki čestitam in mu izrekam dobrodošlico,” je dejal predsednik klub Rasto Oderlap.

Športni direktor ACH-ja Aleš Jerala pa je dodal: “Cilj kluba je, da v svojo sredino pripelje najperspektivnejše igralce v Sloveniji, kar nam v večini tudi uspeva. Luka ima potencial primerljiv z najbolj prepoznavnimi odbojkarji, ki so nekoč zastopali barve ACH Volleyja ter danes igrajo v najmočnejših ligah na svetu. Mi bomo naredili vse, da Luki omogočimo kvaliteten ter hiter razvoj.”

Preko ACH Volleyja sta v tujino odšla tudi trenutno prvi sprejemalski par slovenske reprezentance Tine Urnaut in Klemen Čebulj.

Komentari

Vaš komentar