Dan za pozabo

Odbojka 9. Dec 202117:00 > 17:47 1 komentar
Rok Možič je še petič v tej sezoni dosegel 25 točk ali več. Odigral je 12 tekem. V povprečju dosega več kot 20 točk (20,5) na vsaki tekmi. Foto: Verona Volley Foto: Verona Volley

V 11. krogu italijanskem prvenstvu je bil na sporedu sosedski derbi med Padovo in Verono, ki pa se je za Roka Možiča in sotrpine iz mesta zaljubljencev ni končal po željah. Doživeli so najhujši poraz v tej sezoni, tako jih ni v tej sezoni premagal še nihče. Proti nobeni ekipi v tej sezoni še niso dosegli manj točk.

Verončani so na krilih zmage nad Ravenno samozavestno odšli tudi k sosedom iz Padove – iz Verone do Padove je dobra ura vožnje – a četa Radostina Stojčeva je doživela boleč poraz, že sedmega v tej sezoni.

Gladek poraz lahko pripišemo tudi slabšemu učinku izjemnega Slovenca Roka Možiča, ki v tej sezoni pri zgolj 19 letih sam vleče voz Verone. V sredo ni bilo tako, tudi sam ni bil tako razpoložen kot po navadi in na koncu dosegel le pet točk (30% napad – 3/10, 2 bloka, 35% sprejem, 15% idealni (20), štiri napake na sprejemu), kar je daleč najmanj v tej sezoni.

Mladi Mariborčan je do te tekme imel poprečje več točk doseženih 20 točk na vsaki tekmi, zdaj pa je številka pa padla na 19,4, kar je za prvo leto v najmočnejši ligi še vedno vrhunski podatek.

Vrhunci s tekme med Padovo in Verono:

Pri Padovi je blestel italijanski reprezentant Mattia Bottolo. Dosegel je 16 točk in Padovo, ki se zanimivo poleti zanimala tudi za Možiča, popeljal do šeste zmage. Imajo tudi štiri poraze.

V nedeljo prihaja na obisk Tonček

Naslednji izziv za Verono bo v nedeljo Piacenza Tončka Šterna, ki je odlično odprla sezono, na zadnjih štirih tekmah pa je doživela tri poraze in dovolila, da ji najboljši štirje pobegnejo.

Piacezna je praznih rok ostala tudi v sredo. Doma so morali z 0:3 v nizih prepustiti zmago zvezdniški Perugii, ki ima zdaj na drugem mestu točko manj kot Lube, a tudi eno tekmo odigrano manj.

Tonček Štern Foto: FIVB

Slovenski korektor, ki je v Piacenzi vidno nezadovoljen, ponovno ni začel v prvi postavi svoje ekipe, je pa nekaj priložnosti dobil v prvem in tretjem nizu in dosegel štiri točke (36% napad – 4/11).

Lestvica italijanskega prvenstva:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje