Domačega igrišča niso izkoristili le kranjski odbojkarji

Odbojka 14. Mar 20248:55 0 komentarjev
Panvita Pomgrad
Panvita Pomgrad Foto: CEV

Najboljše tri slovenske odbojkarske ekipe so zanesljivo opravile prvo nalogo v četrtfinalu državnega prvenstva. ACH Volley, Calcit Volley in i-Vent Maribor so gladko dobile prvi dvoboj na domačem igrišču, edina bolj ali manj enakovredna tekmeca pa sta srečala v Kranju.

#related-news_0

V gorenjski prestolnici Hiša na kolesih Triglav ni izkoristil domačega igrišča, Panvita Pomgrad ga je po izenačenem boju premagala s 3:2. Kranjčani so vodili z 2:1, toda Prekmurcem je uspel preobrat, predvsem zaradi napak domačih igralcev, ki so sicer bili po statističnih podatkih boljši skoraj v vseh elementih. Ni jim pomagalo ne 13 blokov, pet jih je dosegel Uroš Tučen, ne 8 asov, pet jih je vknjižil Đorđe Jovovović, in ne boljši sprejem.

ACH Volley je na krilih dobrih servisov in razpoloženega Alena Šketa zanesljivo ugnal Krko. Prva dva niza je dobil z visoko razliko, nekoliko je stopil s plina v tretjem, ko so gosti do polovice niza celo vodili, pa so po izidu 16:16, pa so domači dosegli tri zaporedne točke, do konca pa prednost povišali na pet točk. Šket je dosegel 19 točk, namesto Nikole Gjorgieva je zaigral na korektorskem mestu.

ACH Volley - Calcit Volley
Foto: Aleš Fevžer

“Pred tekmo smo se zavedali, da je lahko Krka sila neugoden nasprotnik, kar so dokazali tudi na polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja. Zato smo si želeli čim bolje odigrati ter izvajati dovolj pritiska s servisom. To nam je v prvem in drugem nizu uspevalo, v tretjem so se na začetnem udarcu pojavile napake, kar je tudi pripeljalo do malce bolj izenačenega poteka skozi niz. Vendar smo z blokom in dobro igro v napadu lahko zadovoljni, zdaj bolj mirno pričakujemo povratno tekmo v Novem mestu,” je po tekmi dejal domači trener Radovan Gačič.

Na podoben način je do zmage prišel tudi Calcit, ki je v dveh nizih prav tako nadigral prvaka zelene skupine, nekoliko bolj izenačen je bil le prvi, v katerem pa so imeli gostitelji prav tako ves čas vse reči pod nadzorom. Precej boljši so bili predvsem v bloku, s štirimi točkami se je v tem elementu izkazal Uroš Pavlović, strelsko pa so si vloge razdelili, nihče ni dosegel dvomestnega števila točk.

Calcit Volley
Foto: CEV

“Spet smo imeli preveč težav na servisu. Vsak dan na njem delamo tudi po eno uro, toda … Težava je, da imamo premalo samozaupanja, premalo smo bili tudi agresivni, kar predvsem velja za prvi niz. V nadaljevanju je bilo nekaj boljše, ko smo umaknili njihovega podajalca od mreže, vemo pa, da imamo odličen blok. Zato sem s te strani nekoliko razočaran, čeprav smo na koncu brez večjih težav prišli do zmage, vendar so bili Kanalci slabši, kot so bili v pokalni tekmi,” ni bil navdušen nad igro svojih varovancev trener Calcita Mladen Kašić.

Vlogo favorita je zanesljivo opravičil tudi i-Vent Maribor. V igri blestel ravno ni tako kot na prejšnjih tekmah, a to mu niti ni bili potrebno. Razliko je delal predvsem srednji bloker Janž Janez Kržič, ki je dosegel 14 točk, v statistiko pa vpisal tudi tri ase in tri bloke.

i-VENT Maribor
Foto: Kemal Alibašić

Sportklub 1A. DOL, moški, četrtfinale:

Sreda, 14. marec:
ACH Volley – Krka 3:0 (15, 11, 20)
Calcit Volley – Alpacem Kanal 3:0 (22, 13, 15)
i-Vent Maribor – Fužinar Sij Metal 3:0 (20, 21, 16)
Hiša na kolesih Triglav – Panvita Pomgrad 2:3 (18, -19, 17, -19, -9)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!