Državno prvenstvo znova na Krvavcu

Odbojka 16. Jan 202412:39 0 komentarjev
Foto: Anže Malovrh/Kolektiff

Državno prvenstvo v odbojki na snegu bo znova gostil RTC Krvavec, kjer smo obračune na snežni podlagi spremljali že leta 2019 in 2023. Odbojkarji in odbojkarice se bodo v lov na državni naslov in odličja podali v nedeljo, 17. marca.

Državno prvenstvo v odbojki na snegu se bo pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije odvijalo četrtič. Prvič so se odbojkarji in odbojkarice med seboj merili leta 2018 v Žireh, ko sta posamezno ekipo še sestavljala dva igralca, naslova državnih prvakov pa sta šla v roke Anžetu Bahču in Tadeju Boženku ter Bernardi Baron in Meti Grbec. Leta 2019 je Evropska odbojkarska konfederacija, pri kateri odbojka na snegu že nekaj časa velja za eno od uradnih panog, spremenila pravila in število igralcev v posamezni ekipi povišala na štiri, pri čemer so hkrati na igrišču lahko le trije. Nov format tekmovanja so naši odbojkarji in odbojkarice preizkusili že istega leta na Krvavcu, ko so slavili Anže Bahč, Tadej Boženk in Denis Robida ter Živa Griljc, Tia Grgičević in Katarina Mehle.

Zaradi pandemije Covid-19 sta bili državni prvenstvi leta 2020 in 2021 odpovedani, leta 2022 pa bi moralo tekmovanje potekati na Kopah, a ga organizatorji zaradi pomanjkanja snega niso mogli izvesti. Smo pa zato državno prvenstvo spet lahko spremljali lani na Krvavcu, kjer so se naslova prvakov v moški kategoriji veselili Tadej Boženk, Denis Robida, Alan Košenina in Danijel Pokeršnik, pri ženskah pa so zlato odličje osvojile Sara Valenčič, Teja Kolbl in Anastazija Žnidar.

Letos bo odbojkarske dvoboje zopet gostil Krvavec, in sicer 17. marca, ko se bo v boj za državni naslov na treh igriščih predvidoma podalo 16 ekip.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!