Slovenke ekspresno opravile z Luksemburžankami

Odbojka 5. Jun 202121:25 > 22:29
(Foto: Cev)

V petem krogu skupinskega dela srebrne evropske lige so slovenske odbojkarice v Mariboru merile moči z Luksemburgom in jih premagale s 3:0 (14, 19, 13).

Potem ko so slovenske odbojkarice včeraj ugnale Izrael s 3:1, so bile danes brez oddanega niza boljše še od Luksemburga. Igralke selektorja Gregorja Rozmana so tako v tekmovanju na peti tekmi dosegle že peto zmago in v skupini A s 15 osvojenimi točkami zasedajo prvo mesto. Dvanajst jih je doslej zbrala Avstrija, tri ima Izrael, brez osvojene točke pa so Luksemburžanke.

»Z današnjo tekmo ne morem biti preveč zadovoljen, čeprav so priložnost dobile igralke, ki sicer nekoliko manj igrajo. V drugem nizu bi lahko odigrali nekoliko bolj zbrano, malo bolj kakovostno. V drugem nizu smo dopustili tekmicam, da so se lahko kosale z nami. To smo potem popravili in v tretjem nizu se je pokazalo, da je kakovostna razlika na naši strani in vesel sem, da so naše mlade sile, prihodnost slovenske odbojke, izkoristile priložnost, ki so jo dobile. Jutri nas čaka povsem drugačna tekma, zagotovo težja kot danes. Če bomo hoteli iztržiti ugoden izid, bomo morali igrati na najvišji možni ravni,« je bil po tekmi kritičen slovenski slektor.

Slovenske odbojkarice za prvo mesto v skupini A potrebujejo vsega en osvojen niz na jutrišnji tekmi (ob 20. uri) proti Avstriji. Slednja je bila sicer danes s 3:0 boljša od Izraela.

Slovenija – Luksemburg 3:0 (14, 19, 13)

Slovenija: Lorber Fijok 15, Janežič, Eržen 8, Bračko 6, Zdovc Sporer, Zatković, Pogačar 2, Velikonja Grbac, Boisa 14, Markovič, Đukić 8, Mazej, Winkler 1. Selektor: Gregor Rozman.

Luksemburg: Mulli 8, Schneider 6, Braas 1, Frisch 2, Hougardy, Esselin, Tarantini G., Feller 1, Wagner 1, van Elslande 4, Tarantini L. 4, Nicolay, Koos 2, Olafsdottir. Selektor: Herman Vleminckx Huybens.

Srebrna evropska liga, 5. krog:

Sobota, 5. junij:
Izrael – Avstrija 0:3 (-18, -32, -15)

Slovenija – Luksemburg 3:0 (14, 19, 13)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar