Gherogheja Cretuja čaka temeljit razmislek

Odbojka 12. Sep 202211:00 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Ali bo slovenske odbojkarje tudi po zaključku svetovnega prvenstva še naprej vodil Gheorghe Cretu, je nemara največje vprašanje, ki ta čas zanima slovensko odbojkarsko javnost. Zgodbo z njim si želijo nadaljevati tako igralci kot Odbojkarska zveza Slovenije, medtem ko jim Romun odgovarja: "Treba se bo odločiti v miru."

“Za nami je dobra reprezentančna sezona, a z grenkim priokusom,” je po končanem svetovnem prvenstvu dejal najmlajši član četrouvrščene zasedbe letošnjega šampionata Rok Možič. Ko se je maja znova sreča z reprezentančnimi soigralci, si verjetno ni predstavljal, da bodo prihajajoči meseci tako vihravi.

Uvodno obdobje je zaznamoval neuspeh v ligi narodov, kjer so Slovenci tudi zaradi okužb s koronavirusom in poškodb sklenili na 10. mestu ter ostali brez zaključnega turnirja, nakar je sledil nemara največji pretres s slovesom selektorja Marka Lebedewa le 14 dni pred pričetkom tekmovanja v Sloveniji in na Poljskem.

Igralci in zveza ga želijo zadržati

Avstralca je tedaj nasledil Gheorghe Cretu, ki je reprezentanco prevzel v nezavidljivem stanju, a jo kljub kratkemu obdobju, ki ga je imel na voljo, popeljal do doslej najboljše uvrstitve na svetovnem prvenstvu. “Selektorju smo popolnoma zaupali, od prvega dne dalje. Vlekel je prave poteze, nam podajal prave informacije, zato smo izjemno zadovoljni, da je prišel v našo ekipo,” je poudaril Gregor Ropret.

Foto: Guliverimage

Ali bo ostal del nje, je sedaj nemara celo največje vprašanje, ki zanima slovensko odbojkarsko javnost. Romun je funkcijo namreč prevzel brez uradnega dogovora z Odbojkarsko zvezo Slovenije in le do zaključka prvenstva. “Resnično si želim, da ostane in da skupaj z njim opravimo za ciklus do olimpijskih iger v Parizu,” je dejal tudi Klemen Čebulj, kapetan Tine Urnaut pa je pristavil: “Kaj naj povem o Gianniju? Je Fenomenalen.

Ne le igralci, da si 54-letnika želijo zadržati, je v intervjuju za Sportklub priznal tudi predsednik zveze Metod Ropret, ki ga sedaj s sodelavci čaka zahtevna naloga, da Cretuja prepričajo v nadaljevanje reprezentančne zgodbe.

Romun želi najprej umiriti čustva

In kaj na vse skupaj poreče Cretu? “Treba se bo odločiti v miru. Umiriti moramo čustva. Bomo videli,” je bil po obračunu z Brazilci skop s pojasnilom odbojkarski strokovnjak, bolj gostobeseden pa postal, ko smo mu zastavili vprašanje, ali si sploh želi ostati selektor.

Foto: Aleš Oblak

“Veste, trener z 12-mesečno službo mora o tem zelo dobro razmisliti. Če le prideš poleti v reprezentanco uživati naslednje štiri mesece in dajati intervjuje, je lahko vse skupaj zelo lepo. A če želiš trdo delati in obenem delo opravljati še v klubu, zna to postati izjemno zahtevno. Preden sprejmeš izziv, moraš o tem dvakrat temeljito premisliti. Če tega ne storiš, to ni pošteno. Če se bom vrnil, bom trdo delal. To vedo tudi fantje. Ne bom le prisoten,” je zatrdil Cretu, ki je Slovenijo sicer prevzel brez sklenjene pogodbe s klubom, a po odgovoru sodeč namignil, da morda ne bo več dolgo tako. “Zagotovo me sedaj čaka temeljit razmislek,” je sklenil sogovornik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!