Giuliani našel novega delodajalca

Odbojka 5. Jan 202213:23 > 15:42 3 komentarji
Alberto Giuliani se ne bo vrnil na klop Slovenije. Foto: CEV

Selektorski stolček slovenske odbojkarske reprezentance je vse od konca EuroVolleyja 2021 izpraznjen. Kdo ga bo zapolnil še naprej ostaja neznanka, je pa postalo jasno, da je Alberto Giuliani po izgubi službe pri Asseco Resovii na Poljskem hitro našel nov klub.

Alberto Giuliani je postal novi trener 30-kratnega grškega prvaka Olympiacosa. V Pireju bo italijanski strateg moči združil tudi s slovenskim reprezentantom Alenom Pajenkom, ki je del grške zasedbe že od začetka sezone.

“Gre za klub z bogato zgodovino”

“Moja nova avantura se začenja. Olympiacos me je nemudoma pritegnil, gre za klub z bogato zgodovino, tukaj so pred mano delovali odlični trenerji,” je po podpisu na Instagramu zapisal nekdanji slovenski selektor in dodal: “Upam, da bomo z mojimi izkušnjami, sposobnostjo trenerskega štaba in kvaliteto igralcev dosegli rezultate, ki si jih ta ekipa zasluži.”

Olympiacos je v tej sezoni že izgubil eno lovoriko. V grškem superpokalu je bil od Pirejčanov boljši Foinikas Syros, za katerega Žiga Šterna, pred dnevi pa je klonil še na večnem derbiju proti Panathinaikosu.

Ostaja med kandidati za selektorja

Po EuroVolleyju 2021 in novi srebni medalji je Giulianiju pri OZS iztekla pogodba in ostaja med kandidati za selektorski stolček.

Med drugim so na zvezi dogovarjajo še z ostalimi strokovnjaki. Med njimi sta tudi priznana Igor Kolaković in Lorenzo Bernardi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje