Predsednik OZS ne bo ponovil napake

Odbojka 30. Dec 202113:28 > 14:20 3 komentarji
Metod Ropret je na predsedniški OZS sedel novembra 2012.

O vsem, kar se trenutno piše v domačih in tujih medijih v povezavi s službo slovenskega selektorja, smo se pogovarjali z predsednikom Odbojkarske zveze Slovenija (OZS) Metodom Ropretom. Zastavili smo mu veliko vprašanj, a izvedeli bolj malo.

Po EuroVolleyju 2021 in novi osvojeni srebni medalji se je v zadnjih dneh ponovno začelo pisati o Albertu Giulianiju, ki se mu je po evropskem prvenstvu pri OZS iztekla pogodba. V začetku tega tedna je izgubil tudi službo na Poljskem, zato nas je zanimalo, kaj to pomeni pri pogajanjih za morebitno skupno nadaljevanje pravljice na klopi slovenske moške odbojkarske reprezentance.

“Z Giulianijem in njegovim zastopnikom smo se pogovarjali že pred tem, kar se je zgodilo v začetku tega tedna. Menim, da se za nas izhodišče ne spremeni. Po novem letu se bomo spet usedli in videli, kako pa kaj,” je zelo skrivnostno začel predsednik OZS.

Imajo limit, ki ga ne mislijo preseči

Potrdil je, da so se pogovarjali o tem, da bi nadaljevali skupno pot, a poudaril je tudi to, da je vse skupaj daleč od dogovorjenega: “Težko rečem, kako daleč smo, veliko bo odvisno od zahtev, mi imamo določen limit, preko katerega ne bomo šli, to lahko povem.”

Ropret je potrdil, da se pri izbiri selektorja veliko pogovarjal tudi z igralci. Foto: CEV

Na mizi imajo plan B in tudi C

Ropret je priznal, da so se pogovarjali tudi z nekaterimi preostalimi priznanimi strokovnjaki. “Res je, drugega nam ni preostalo, saj vsi vemo, kakšne zahteve kluba je imel prej Giuliani. Morali smo se pripraviti na plan B, tudi C, če bi bilo treba,” pove Ropret.

O konkretnih imenih, ki se pojavljali v medijih v povezavi s slovenskim selektorskim stolčkom ni želel govoriti. Omenili smo mu Lorenza Bernardija, za katerega Poljaki menijo, da je blizu Slovenije, a Ropret to odločno zanika, in nekdanjega trenerja ACH Volleyja Igorja Kolakovića, predsednik pa je odgovoril, da je tudi on slišal, da bi oba zadeva zanimala, kaj več pa o tem ni želel govoriti.

Kdo je plan A?

A, če nekdo omenja plan B in plan C, mora biti nekdo plan A. Kdo je to? “O tem težko govorim, saj še nismo govorili o pogojih in višini pogodbe. Kot sem rekel, imamo nek limit, v preteklosti nismo šli preko tega, tudi v prihodnje tega ne bomo storili. Bomo videli, za koga bo vse skupaj sprejemljivo in koga ne, za zdaj nismo še na tej točki. Se strinjam, da je nekdo pri nas plan A, a kdo je to, vam ne bom razkril,” odločno poudari predsednik OZS. Tudi na vprašanje, s koliko strokovnjaki se sploh pogovarjajo, je odgovoril previdno. “Z najmanj kot dvema,” se je zasmejal, nato pa spremenil temo.

Alberto Giuliani
Alberto Giuliani je Sloveniji po popeljal do dveh srebrnih odličij na evropskih prvenstvih. Foto: Aleš Oblak

Pri dekletih je vse jasno: čakamo le še ime

Veliko več je jasnega pri dekletih, ki prav tako čakajo na novo selektorsko ime. Ropret je priznal, da je pogodba že podpisana, da je zadeva zaključnega, a ime bodo razkrili 15. januarja. O imenu ni želel govoriti, v preteklosti se je dalo veliko prebrati o tem, da bi se lahko na slovensko klop preselil nekdanji italijanski selektor Marco Bonitta, ki je med drugim leta 2002 Italijo popeljal do svetovnega naslova.

“Lahko potrdim, da je Italijan, kaj več pa ne, saj spoštujemo željo trenerja, da se zadevo v javnost lansira po novem letu,” je razložil Ropret.

Pri OZS so prepričani, da bodo z novim selektorjem čez čas lahko krojili vrh tudi dekletih. Potenciala v Sloveniji ne manjka. Foto: CEV

Previden z razlogom: ne bo ponovil napake

Za konec smo predsedniku potožili, da nam ni povedal kaj dosti, a sam pravi, da je v preteklosti že naredil napako. “Morate razumeti, nekaterih stvari ne morem razlagati medijem, dokler niso to dejstva. V preteklosti sem imel eno zelo slabo izkušnjo, ko sem mislil, da je vse rešeno, na koncu pa se je izkazalo, da je vse skupaj padlo v vodo. Zdaj smo bolj previdni. Ženski del je zaprt, pri moških pa si bomo vzeli še nekaj časa,” je za konec dodal Ropret.

Moški selektor bo po besedah našega sogovornika dokončno znan konec januarja, začetek februarja.

Loading Poll...

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje